изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:10 EET
Футбол: Довечера е полуфиналът за Шампионската лига Барселона - Челси    
СпортДнес ще се изиграе първият ½ финал в турнира за Шампионската лига между тимовете на Барселона и Челси. Срещата ще се състои на стадион „Ноу Камп”, а началният час е 21:45. Сайтът на Челси публикува „списък с полезни съвети” към своите привърженици, в който посъветва и предупреди феновете на тима какво да очакват в Барселона и как да реагират по най-добрия начин.


Един от съветите е запалянковците да се появят на стадиона доста по-рано, тъй като „на „Ноу Камп” са бавни и ще отнемат доста от времето ви”. Друга популярна, най-вече сред английските фенове, препоръка е да не се употребява твърд алкохол, тъй като „по някои от улиците на Каталуния може и да ви арестуват за нещо подобно”.
Официалният сайт на Барселона пише, че фокусът на клуба определено трябва да падне по-скоро върху срещата с Челси, в турнира за Шампионската лига, отколкото върху тази с Реал (Мадрид).
Това, според медията, е продиктувано най-вече от обстоятелството, че срещата с лондончани е днес, а тази на „Бернабеу” – чак в края на седмицата.
Барса проведе вчера само една късна тренировка – от 19:00 часа, след което ще започне последните приготовления преди първия полуфинал с Челси. Още на следващата сутрин пък тимът ще се събере в 12:30 часа, за да започне подготовка за дербито с Реал в неделя.
Футболистът на Барселона – Сейду Кейта коментира за клубния сайт на тима, че очаква трудна среща с лондонския Челси във вторник, в ½ финала за Шампионската лига, като е почти сигурен, че най-важното нещо, по време на двубоя, ще бъде защитата на каталунците да не допусне гол.
„Най-важното нещо за мен, е да не допускаме да ни вкарат попадение. В противен случай всичко би се усложнило многократно. В известна степен смятам, че това е дори по-важно и от самата победа, защото знаете колко трудно става, когато има да се наваксва попадение на чужд терен”, предупреди съотборниците си Кейта.
Бившият футболист на Барселона и настоящ на Челси – Жулиано Белети изказа мнението си, относно предстоящия ½ финал между двата тима в турнира за Шампионската лига. Белети говори специално за официалния сайт на бившия си тим. Той заяви, че този мач е трябвало да бъде финалът в надпреварата, тъй като двата тима са най-достойни да играят там.
„Челси – Барселона трябваше да бъде мачът на финала в Шампионската лига. Това са двата най-способни тима през последния футболен сезон, като те притежават всички нужни качества, за да имат удоволствието и честта да се срещнат на финал. И двете срещи, които ни предстоят с каталунците ще бъдат много трудни за нас, но ние трябва да се постараем да докажем, че победите над големи тимове през сезона не са били случайни. Няма отбор, който да е непобедим. Това се отнася както за нашия отбор, така и за Барса. Имал съм честта да се състезавам и в двете формации, но спокойно мога да заявя, че на света няма тим, който да желае повече победата, от този на Челси”, коментира футболистът.
Мениджърът на Челси Гуус Хидинк смята, че неговият тим на всяка цена трябва да отбележи гол на Барселона, за да успее да ги отстрани от Шампионска лига, пише в електронното си издание „Скай Спортс”. Според него това е единственият начин да се поздравят с крайния успех. „Ако чакаме, ще имаме проблеми. Със сигурност това ще е много труден мач, но трябва да контролираме повече топката и задължително да отбележим гол”, заяви Хидинк. „Трябва да извлечем добър резултат от първия мач. Ако загубим, не трябва да е с голям резултат. Важно е да вземем нещо от „Ноу Камп”.
Нападателят на Челси Дидие Дрогба смята, че неговият тим за втора поредна година ще се класира за финала на най-комерсиалния клубен турнир в Европа – Шампионска лига. Днес лондончани се изправят в първи ½ финален мач срещу Барселона, но той смята, че ще ги отстранят. “Откакто съм играч на Челси, имам много спомени, но смятам, че паметните моменти тепърва предстоят. Искам да спечеля още много титли с този тим и всеки ден работим много здраво, за да постигнем целта си”, заяви Дрогба, цитиран от „Скай Спортс”.
Нападателят на Барселона Лионел Меси обяви, че има желания футболните му изяви да са свързани само с един тим и той е този, в който играе. В интервю за „Нюз ъф дъ Уорлд” Меси обяви, че тази тема вече му е скучна, защото не е на дневен ред пред него. Той мисли само за днешния ½ финален мач от Шампионска лига срещу Челси. „Честно да си кажа, всеки път когато ми бъде зададен този въпрос се отегчавам”, заяви Меси. „Казвал съм много пъти, че искам да остана в Барселона за много години. Знам, че много играчи споделят моето мнение, но аз наистина го искам. Всички виждат колко добре се представяме и играем страхотен футбол. Тогава защо да напускам?”  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: Довечера е полуфиналът за Шампионската лига Барселона - Челси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди