изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:00 EEST
Заразени по цял свят, първа жертва извън Мексико    
Здраве
Франция днес ще поиска от ЕС да отмени всички полети до Мексико заради епидемията от свински грип, заяви министърът здравеопазването и спорта г-жа Розлин Башло-Наркен, цитирана от Ройтерс и Франс прес, на които се позова БТА.


Башло-Наркен отбеляза, че искането ще бъде отправено на утрешното заседание на министрите на здравеопазването от ЕС в Люксембург. Министърът добави, че Франция настоява и за среща на транспортните министри, които също биха могли да обсъдят предложението й. "На тези две заседания ще призовем европейските си колеги да обмислят анулирането на полетите до Мексико", заяви Башло-Наркен след среща в президента Никола Саркози за обсъждане на епидемията.
Правителствен представител на САЩ потвърди, че вчера в страната е регистриран първият в страната смъртен случай, причинен от свински грип - бебе на година и 11 месеца, което починало в Тексас, предаде Ройтерс. Това е и първият смъртен случай след зараза с новия грипен вирус H1N1 извън Мексико. Бебето обаче е от Мексико, каза за CNN говорителката на здравния отдел на Хюстън Кати Бъртън. "Детето беше донесено в Хюстън за медицинско лечение. Неговото семейство пътувало за Южен Тексас. То се разболяло, след което беше транспортирано в Хюстън", уточни Бъртън.
Потвърдените случаи на заразени със свински грип в Германия станаха три, съобщи ДПА, като се позова на информация на берлинския институт "Роберт Кох". Една от заразените е 22-годишна жена от Хамбург, която развила грипните симптоми по време на екскурзия в Мексико. Друга 32-годишна жена е на лечение в баварския град Клумбах. Първият случай беше регистриран в понеделник в град Регенсбург, северно от Мюнхен - мъж, завърнал се преди седмица от пътуване в Мексико. Германските власти съобщиха, че в момента се изследват още четирима пациенти, за които се подозира, че за заразени с грипния вирус H1N1.
Предполагаеми случаи на заразяване с вируса са регистрирани в 13 от 27-те страни-членки на ЕС, съобщи Европейският център за контрол на болестите в Стокхолм, предаде РИА Новости. От службата не уточняват за кои държави става дума и колко души са подложени на изследвания.
До 159 души се смята, че са починали в Мексико в резултат на новия смъртоносен грип. Броят на заразените в САЩ достигна 65, Канада съобщи за 13, а нови случаи бяха потвърдени в Израел и Нова Зеландия.
Европейската комисия потвърдила три случая на заболели хора от грипа в Европа – един в Испания и два във Великобритания. Според данните на ЕК предполагаеми случаи на свинския грип има в Дания, Швеция, Гърция, Чехия, Ирландия и Белгия. dir.bg
 


Сходни връзки

Заразени по цял свят, първа жертва извън Мексико | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди