изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:26 EEST
Кървава касапница в Петролната академия на Баку    
Новини
Неизвестен нападател застреля днес 14 души в Петролната академия в Баку, съобщи ИТАР-ТАСС. Ранените са поне 15. По данни на полицията нападателят хладнокръвно стрелял по хора, докато се качвал от първия към шестия етаж на зданието.


Сред загиналите има и преподаватели в академията. Един от загиналите е сирийски студент.
Убийствата в Азербайджанската държавна петролна академия са били извършени от грузински гражданин, заяви пред журналисти главният лекар на Бърза помощ в Баку Мурсал Хамидов, позовавайки се на републиканското вътрешно министерство.
Данните за нападението остават противоречиви, посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Очевидци твърдят, че нападателите били двама и един от тях също е загинал, докато другият е все още в зданието и държи заложници. Има съобщения, че стрелбата последвала конфликт между местни и чуждестранни студенти.
Азербайджанското министерство на вътрешните работи и прокуратурата отказват официална информация. Академията по петрол е един от най-престижните университети в бившата съветска република Азербайджан, която разполага с богати петролни залежи.  dir.bg

Сред загиналите при стрелбата в академията в Баку има граждани на Турция и Сирия
30 април 2009 | 11:31 | Агенция "Фокус"
Баку. По последни данни 14 души са загинали при стрелбата в Азербайджанската петролна академия в Баку, предаде РИА Новости. Сред убитите има граждани на Азербайджан, Турция, Сирия и други страни.
Все още няма официални данни за броя на убитите и ранените.
По данни на телевизия АНС нападателят е гражданин на Азербайджан. Той е взел заложници, а след това се е самоубил.
По-други данни нападателят е грузински гражданин. Азербайджанската агенция АПА съобщава, че стрелбата е възникнала заради конфликт между местни и чуждестранни студенти.
Очаква се по-късно днес Министерството на вътрешните работи на Азербайджан да представи официална информация за инцидента.

 


Сходни връзки

Кървава касапница в Петролната академия на Баку | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди