изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:53 EET
Френска визита по пилотен проект на Областна администрация    
Екология Двудневна работна среща по проект „Зелената мрежа на Добруджа” се проведе в Областна администрация. Представителите на френската страна имаха основна задача да  оценят напредъка по плановите дейности и етапи на проекта и да консултират българската страна относно различни аспекти на координация на политиките  в сферата на опазването на околната среда.

     Френските  партньори - високопоставени служители в държавната администрация  – Франсис Жора и Ксавие Живле,  дадоха висока оценка на екипа, работил по проекта под ръководството на гл. секретар Драгой Драгоев и с участието  на Държавен експерт инж. Росен Павлов, Ангел Драгостинов- началник отдел „Регионално развитие и административен контрол” и ст. експерт инж. Пламен Станев. Дадени бяха последни препоръки в дейностите около  финализирането  на проекта.

 

     В разговор с гостите, Областният управител д-р Ердинч Хаджиев подчерта, че с реализирането на проекта ще се гарантира един съвременен механизъм за координация на политиките на местно и национално ниво, не само в сферата на екологията. Изпълнението на проекта е тест за самата колаборация между отделните структури на местната и централна власт, и подобряването на координацията между тях  вече ще бъде един добър резултат с практически измерения.

 

     Изграждането на  модерен WEB-портал /основна цел на проекта/,   ще е от полза не само на местно, но и на национално ниво. Ще бъде създадена информационна мрежа и база данни на регионален принцип, които да обединят и подобрят взаимодействието и наличната екологична информация, свързана със защитените местности, държавните политики за опазване на околната среда, държавните структури, природозащитните организации, представителите на бизнеса и структурите за обучение на подрастващите.  Ще се   повиши общественият достъп до информация за наличните природни ресурси, мерките за минимизиране на въздействието върху защитените зони и видове в областта. По този начин Област Добрич ще има своя принос към националната стратегия за устойчиво развитие, а също и към екотуризма.

 


Сходни връзки

Френска визита по пилотен проект на Областна администрация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди