изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:59 EEST
ОБЩИНАТА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА"    
НовиниНай-накрая Добрич се побратими с Шафхаузен. Д-р Веселинов е новият управител на ДКЦ ІІ

След 19 години успешно сътрудничество между Добрич и швейцарския град Шафхаузен, вчера Общинският съвет взе решение за побратимяване на двете общини. Посочено бе, че, благодарение на това сътрудничество, инициатор и ръководител на което е д-р Андре Гредел - почетен гражданин на Добрич, МБАЛ получи огромна материална помощ от Кантоналната болница в Шафхаузен. Над 200 млади специалисти преминаха специализация в швейцарски клиники. Сътрудничеството с Шафхаузен е уникално не само за нашата страна. Другият проект на сътрудничество с Шафхаузен е Центърът за защита на природата и животните, който отвори врати в Добрич благодарение на българо-швейцарското дружество "ПРО ЗОО". В писмо, отправено от д-р Гредел, се посочва, че на обществеността   в Добрич е добре известно, че през последните близо 20 години Шафхаузен е  вашият сигурен партньор, който помага не само с красиви думи, но и с дела и съвети за реализирането на двата основни съвместни проекта: Болничното партньорство и Зоопарк-Добрич.
На заседанието на Общинския съвет вчера бе одобрено предложението от председателя на конкурсната комисия за избор на управител на ДКЦ ІІ д-р Катя Ганова. То е въз основа на резултатите от проведения конкурс за управител. На него на първо място е класиран д-р Валери Веселинов Тодоров. Той е определен за спечелил конкурса и на кмета Детелина Николова се възлага сключването на договор за възлагане на управление. На заседанието на Общинския съвет бяха разгледани и финансово-икономическите резултати за 2008 г. на търговските дружества със 100 процента участие на община Добрич. Девет от общинските дружества  в Добрич са приключили 2008 г. с положителен финансов баланс. С отрицателен финансов резултат са само "Автгобусен транспорт" ЕООД, ДКЦ ІІ, а "Стоматологичен център І - Добрич" е обявено в ликвидация.
50 на сто от печалбата си ще заделят като дивидент за общината "Жилфонд Инвест", "Комуналефект", "Общински пазари", "Столове" и "Газинженеринг".
По предложение на общинския съветник Герман Германов бе взето решение да се възложи на общинската администрация да сезира прокуратурата за дейността на "Свидетели на Йехова" в имот по ул. "Осми март" №32.
Общинските съветници настояват държавните органи да изяснят още статута на чужденците, които преподават в учебния център. Дали тези, които са от страни извън Европейския съюз, имат разрешителни за работа, дали плащат осигуровки. 
Живеещите в квартала са притеснени от дейността на "Свидетели на Йехова", тъй като се правели опити за зарибяване на деца и хора с по-лабилна психика, обясни общинският съветник Герман Германов, който също живее на ул. "Осми март".  Припомняме, че в неделя живеещите по улицата излязоха на протест заради набиращата скорост дейност на "Свидетели на Йехова".
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА "СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди