изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:57 EEST
"ВАРНЕНСКИ МАЙКИ" ОРГАНИЗИРА РОЖДЕНИ ДНИ ЗА ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА ОТ ДОБРИЧКО    
НовиниПролетен празник в града за 55 деца от домовете "Добруджанче" в село Овчарово и дом "Дъга" в Добрич организира сдружение "Варненски майки".

Бяха отбелязани рождените дни на двайсет деца от социалните заведения, които получиха и подаръци. Сдружението "Варненски майки" е създадено преди две години, за да подпомага децата от дома в с. Овчарово. Там се отглеждат деца на възраст от 3 до 6 години. В сдружението членуват 30 варненки, три от тях вече са приемни родители на деца от дома в Овчарово.
Началото е поставено с ежемесечно отбелязване на рождени дни на децата. През този период варненските жени са осигурили достатъчно дрехи, обувки и играчки за децата. Сега акцентът в работата им е социалният живот на децата. Затова вчера те бяха на ресторант в Добрич, където освен обяд, получиха много подаръци и забавления.
Събитието е част от програмата на дамите от сдружението, наречена "Децата и градът". Тя включва серия от градски екскурзии в Добрич и Варна, посещения на паркове и атракциони, създаване на умения за справяне с особеностите на обичайния живот в града, които не могат да бъдат усвоени в домовете. "Така децата се сблъскват със ситуациите от всекидневието, от които са лишени в социалния дом - обяснява Дафина Манукян от "Варненски майки". - Разбират какво е да пресичаш улица на светофар, какви правила за поведение да следваш на улицата, как да се храниш на масата в ресторант. Ние сме убедени, че така им даваме по-добри възможности за справяне в живота и им помагаме да се социализират."
 


Сходни връзки

"ВАРНЕНСКИ МАЙКИ" ОРГАНИЗИРА РОЖДЕНИ ДНИ ЗА ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА ОТ ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди