изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:56 EEST
ВАНДАЛИ ПОСЕГНАХА И НА ХРАСТИТЕ В ДВОРА НА ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"    
НовиниВ нощта на 23 срещу 24 април 2009 г. в двора на целодневна детска градина №10 "Слънчице" в гр. Добрич,  ул. "Даскал Димитър Попов" №1, неизвестни отново извършиха вандалщина.

Изкоренени бяха 35 броя от храстите, които бяха засадени на 28 март 2009 г. По инициатива на ръководството на ЦДГ №10 и на Сдружение за развитие на деца "Слънчице"  бяха засадени около 400 храста със съдействието на младежите организация на ГЕРБ. Целта бе да се създаде жив плет, да се увеличат зелените площи в района и да се ограничат вредните емисии от автомобилния поток. Храстите вече се бяха вкоренили и бяха подрязани. Част от тях бяха изкоренени и захвърлени още на следващия ден след засаждането. Те отново бяха засадени от колектива на ЦДГ №10. В петък сутринта други 35 храста бяха намерени изкоренени и захвърлени. Това се случи часове, след като колективът на детската градина, отзовавайки се на апела на община град Добрич за участие в кампанията под мотото "Да направим Добрич по-чист и по-приветлив!", засади в двора на детската градина десетки цветя. Неизвестно лице целенасочено е изкоренило всички храсти именно в района, където бяха засадени новите цветя. Намерени бяха и захвърлени големи пръсти, с които се предполага, че е правен опит да се събори поставената преди дни къщичка за птици.
В петък директорът на ЦДГ №10 "Слънчице" Пенка Миланова и председателят на Сдружение за развитие на деца "Слънчице" Станислава Кръстева подадоха сигнал за случилото се и в Областната дирекция на МВР. Те се надяват навременната и компетентна намеса на служителите на полицията и записите от видеокамерите да помогнат да се установят извършителите. От тях е видно, че извършителите са деца. Те са изкоренили храстите с ритници. Това се е случило около 20 ч. Знаят се имената на извършителите и те са известни на органите на МВР.
През ноември 2008 г. бяха разкрити в кратки срокове вандалите, посегнали на новата беседка в двора на детската градина. След това щетите бяха възстановени.
Въпреки вандалщината, в петък озеленяването на двора на ЦДГ "Слънчице" продължи. Изкоренените храсти отново са засадени, както и още десетки цветя, предоставени от Разсадника на община Добрич. 

 


Сходни връзки

ВАНДАЛИ ПОСЕГНАХА И НА ХРАСТИТЕ В ДВОРА НА ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди