изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:16 EEST
Сексът - най-действеното оръжие, дори в политиката    
НовиниХиляди жени в Кения възнамеряват да отказват секс на мъжете, за да ги накарат да разрешават политическите разногласия без насилие. Към секс-стачката ще се присъединят дори проститутките, като за участието им ще им бъде заплатено от група за защита правата на жените, съобщи Би Би Си

Активистките призоваха съпругите на държавните ръководители – президента Мваи Кибаки и премиера Раила Одинга, да се въздържат от сексуални отношения с мъжете си. Според една от организаторките на акцията жените трябва да попитат политиците: “Скъпи, можеш ли да направиш нещо за Кения?” Засега обаче не е известно как са реагирали съпругите на лидерите на страната на тази молба.
Рукия Субоу, ръководител на Женска организация за развитие, сексът е най-действеното оръжие. “Сексът не признава расова принадлежност, не се отнася към някаква политическа партия и присъства дори в най-бедните домове”, обясни тя.
Жените се надяват, че едноседмичното въздържание ще накара президента и премиера да разрешат политическите разногласия. Newsru припомня, че Кибаки и Одинга враждуват отдавна. Кибаки спечели президентските избори през 2007 г. Привържениците на Одинга не признаха резултатите от гласуването и провокираха междуетнически сблъсъци, което причиниха смъртта на над 1 000 души. През 2008 г. политиците сформираха коалиционно правителство, но не успяха напълно да премахнат всички противоречия. Жените, които отказват на мъжете си секс, възнамеряват по този начин да въздържат представителите на силния пол от участие в нови безредици.
Newsru припомня, че “сексуалната стачка” не е рядко явление. За първи път е описана в комедията “Лизистрата” на Аристофан. Героинята, разгневена от войната между Атина и Спарта, измисля пикантен начин да я прекрати. Лишавайки мъжете от любов, жените ги принуждават да сключат мир.
В днешно време жените от “проблемни” страни периодично използват този начин като свое оръжие. През 2006 г. жените и приятелките на колумбийските бандити в град Перейра обявиха, че няма да правят любов с тях, докато мъжете не спрат да се избиват един друг. “Искаме да им обясним, че насилието е несексуално”, обясни тогава една от жените.
През 2003 г. в Камерун масовото въздържание продължи два месеца. 6 000 жени използваха забраната за секс, за да привлекат вниманието на властите към своите проблеми: добитъкът тъпчеше посевите, лишавайки хората от храна. Накрая властите се вслушаха в призивите на жените и на техните мъже.
Година преди това жени от Южен Судан се опитаха чрез “секс-стачка” да сложат край на гражданската война, която към онзи момент продължаваше вече 19 години. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Сексът - най-действеното оръжие, дори в политиката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.53 секунди