изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:24 EET
Изключиха Юруков и Радонов от СДС    
ПолитикаНационалният съвет на СДС изключи от партията бившия лидер Пламен Юруков и бившия главен секретар Пламен Радонов. От гласували 66 члена на НС, 62 са подкрепили това решение, четирима са се въздържали.

От партията са изключени също напусналите парламентарната група на ОДС депутати Марио Тагарински, Иван Колчаков, Димитър Димитров и Димитър Йорданов, които подкрепиха въвеждането на 8-процентната бариера за влизане в парламента за коалиции.

Изключени са още Дора Христова, Николай Гацев, Янко Велев и Иван Кънев, които са забавили регистрацията на новото ръководство.

Преди заседанието членове на бургаската и пловдивските организации на СДС протестираха със санитарни маски пред устата. "С маски сме, за да се предпазим от свинщината на групата, която работи в момента срещу СДС, а не срещу свинския грип", обясниха те.

Предложението за изключването на Юруков и Радонов дойде от синия лидер Мартин Димитров, след като двамата регистрираха тайно синята партия за самостоятелно участие в евроизборите в Централната избирателна комисия. Те са представили изискуемите от закона 18 000 подписа и са внесли зад гърба на “Раковски” 134 документи за участие в изборите, включително и депозит от 50 хиляди лева, който взели от сметките на синята партия.
Пламен Радонов е внесъл документи с невярно съдържание, обвини Димитров и допълни, че и сегашното и предишното ръководство на СДС са гласували за участие на партията в евроизборите като Синята коалиция.

Скандалът стана възможен, след като Софийският градски съд отказа да регистрира новото ръководство на СДС в лицето на председателя Мартин Димитров и Пламен Юруков се оказа все още легитимният шеф на синята партия.

Върховният касационен съд обаче върна делото за ново разглеждане от нов състав на съда, тъй като намери множество процесуални нарушения, извършени от предишния състав. Надявам се съдът да си свърши работата както и че няма да е инструмент за политически натиск, заяви още Мартин Димитров.

Ако до 12 май, когато изтича срокът на регистрация на партиите за евроизборите, съдът впише новото ръководство на СДС, Централната избирателна комисия ще оттегли документите на Пламен Юруков и Радонов, заяви членът на ЦИК Бисер Троянов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Изключиха Юруков и Радонов от СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди