изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:17 EEST
Пушенето можело да бъде и полезно    
Китай
Китайски служители в местните органи на властта получили нареждане да изпушат близо 25 000 кутии цигари, за да дадат тласък на местната икономика в условията на световна финансова криза, предаде БГНЕС.


Указът, издаден от властите в провинция Хубей в Централен Китай, заплашва, че ще бъдат налагани глоби на служителите, които не успеят да изпълнят нормата или са заловени да пушат конкурентни марки цигари, произведени от съседните провинции.
Дори учителите в местните училища трябвало да пушат определен брой цигари, а едно селище получило нареждане да закупува 400 кутии цигари на година за служителите в администрацията, пише местното правителство на своята страница в интернет.
Мярката, която влиза в противоречие с националната политика за забрана на пушенето, която е в сила в Пекин, има за цел да бъдат увеличени приходите от данъци и да бъдат защитени местните производители от външни конкуренти сред 100-те производители на цигари в Китай.
Общо служителите в администрацията трябвало да изпушат 230 000 пакета цигари, произведени в провинция Хубей, на стойност 400 000 паунда. В Китай има 350 милиона пушачи, от които 1 милион умират всяка година от свързани с пушенето болести.
 


Сходни връзки

Пушенето можело да бъде и полезно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди