изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:21 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.05.2009    
Времето

През нощта облачността над Северна България ще се разкъса, на места и намалее, докато над Южна ще остане предимно значителна, но без валеж. Минимални температури, в повечето райони, между 6 и 11°, в София около 7°. Утре времето ще бъде неустойчиво. Преди обяд над много райони ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури между 17 и 22°, в София около 18°.



Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май – през деня слабо ще се повиши.

Над планините в следобедните часове ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна преди обяд, но вероятността за валеж е малка. По-късно през деня облачността ще намалее до слънчево време. След обяд ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури между 15 и 19°. Температурата на морската вода по българското крайбрежие е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде слабо. 

 НИМХ - департамент "Прогнози на времето"

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.05.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди