изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:48 EEST
Футбол: Очаква се Бербатов да започне титуляр срещу Арсенал    
СпортЛондон. В 21:45 часа на „Емирейтс Стайдиум” в Лондон, Арсенал и Манчестър Юнайтед се изправят в мач реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Преди седмица Юнайтед победи с минималното 1:0 на своя „Олд Трафорд”, като единственото попадение отбеляза бранителят Джон О’шей.


За домакините се завръща холандският национал Робин ван Перси, който е готов за игра, след като пропусна първата среща поради разтежение. Очаква се мениджърът на Арсенал Арсен Венгер да промени схемата на игра на тима си от първата среща – 4-2-3-1 и да заложи на постройка 4-4-2, като именно Ван Пeрси ще партнира в предни позиции на Емануел Адебайор. Под въпрос са Микаел Силвестър и Гаел Клиши, докато със сигурност двубоят пропуска бразилецът с хърватски паспорт Едуардо, който се контузи при сблъсък с Рио Фърдинанд в мача на „Олд Трафорд”.
Ето и вероятните единадесет, с които ще започне Арсен Венгер, според вестник „Сън”:
Алмуния, Гибс, Силвестър, Туре, Саня, Насри, Фабрегас, Сонг, Уолкът, Ван Пeрси и Адебайор.
В лагера на Манчестър, добрите новини са свързани с възстановяването на капитана на тима Рио Фърдинанд. Снажния бранител се контузи след сблъсък с Ван дер Саар и Никлас Бентднер в първия двубоя, като опасенията бяха за счупено ребро, но след направените му обстойни прегледи, резултатите показаха, че има само натъртване. Френският защитник Патрис Евра е под въпрос за срещата, но се очаква да започне като титуляр в лявата част на отбраната на „червените дяволи”. Според „Дейли Мирър”, Сър Алекс ще заложи на българския национал Димитър Бербатов в предни позиции, след като българинът игра пълни 90 минути в последния мач срещу Мидълзбро за първенството (2:0). Шотландецът ще избере схема 4-3-3, като ето и вероятния стартов състав на Юнайтед:
Ван дер Саар, Евра, Видич, Фърдинанд, О’шей, Андерсон, Карик, Флетчър, Роналдо, Бербатов и Рууни.
Младата звезда на „червените” Уейн Рууни, както Патрис Евра и Карлос Тевес са сред застрашените в състава на Манчестър, които могат да пропуснат евентуалния финал в Рим , ако получат жълт картон днес. За Арсенал пред опасност да пропуснат последния мач в турнира са Ван Пърси, Самир Насри, Александър Сонг и Абу Диаби
Арсенал са в серия от 24 мача без загуба на свой терен в Шампионската лига., като тимът на Арсен Венгер записа четири победи и едно реми като домакин през настоящия сезон в най-силния турнир на Европа.
„Топчиите” отпадат от Европа във всичките 4 случая, когато губят с 0:1 като гост в първия двубой, като само веднъж от 8 случая са успявали да се класират напред, след загуба като гост в първия мач.
Манчестър Юнайтед има една победа в последните си 10 гостувания на Арсенал, като не допуска гол на чужд терен в последните си 4 визити от директните елиминации на Шампионската лига.
Тимът на Сър Алекс Фъргюсън отпада от Европа само в пет от общо 21 случая, в които е печелил първия двубой на свой терен, като интересното е, че „червените дяволи” отпадат в два от общо трите случая, в които печели с 1:0 у дома в първия мач. Единствният път, когато Юнайтед продължава е през далечната 1967/68 година, когато в полуфинал в КЕШ, след 1:0 като домакин срещу Реал (Мадрид), прави 3:3 в реванша и се класира за финала.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: Очаква се Бербатов да започне титуляр срещу Арсенал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди