изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:03 EEST
Футбол: Преди срещата Челси - Барселона    
Спорт Лондон. Утре от 21:45 е втората среща между тимовете на Челси и Барселона. Дватра отбора не успяха да се победят в първия мач, в Испания, завършвайки 0:0. За Барселона ще липсват зашитниците Маркес и Пуйол. В тима на Челси няма нови проблеми с контузени, освен вече съществуващите.


Техническият директор на Барселона Айтор "Чики" Бегиристайн заяви, че се надява на успех в утрешното гостуване на Челси, пише вестник "Спорт". Двата тима завършиха при резултат 0:0 в Испания и сега ще трябва да излъчен победител на стадиона в Лондон.
"Отборът играе добре и като гост. В досегашните си срещи извън Барселона винаги сме вкарвали гол. Надявам се и сега да е така. Можем да създадем опасности и да ги реализираме. Равен резултат също може да ни класира, но не сме говорили за такъв вариант. Заминаваме за Лондон, за да победим", заяви Бегиристайн.
Треньорът на италианския Интер и бивш наставник на Челси Жозе Моуриньо обяви, че шампионът в Шампионската лига ще бъде ясен утре, съобщава "Скай Спортс". Португалецът изрази увереност, че един от двата тима, играещи на полуфинал утре Челси или Барселона, ще е новият шампион.
"Който спечели този мач, става и шампион. Не е важно какво мисля аз за играта на Челси. Трудно ми е да преценя дали играят по-добре от преди. Мога обаче да ви уверя, че този тим е най-добре подготвеният психически. Ако Гуус Хидинк им каже, че могат да победят, те ще го направят. За Барселона нямам какво да кажа. Те показаха какво могат срещу Реал. Във вторник ни очаква хубав мач", заключи Моуриньо.
Настоящият халф на Челси и бивш играч на Барселона Деко Соуса заяви, че очаква реваншът между двата тима утре да бъде динамичен и богат на голови положения, пише „Ел Мундо Депортиво”.
"Двубоят ще бъде различен от този в Испания. Там се опитвахме да не загубим и затова играхме по-защитно. Сега обаче е различно. При 0:0 ще трябва да победим, за да отидем на финал . Същото се отнася и за Барселона. Очаквам отворен мач и много положения", заяви Деко.
Отборът на Барселона пристигна в Лондон, където утре ще играе с местния Челси във втори полуфинал от Шампионската лига, съобщава вестник "Спорт".
Слънчево време и температура от 15 градуса е посрещнала каталунците. Официалната делегация на испанския тим се води от президента Жуан Лапорта, а в самолета са пътували и 180 зрители на утрешния мач. Очаква се към тях утре да се присъединят още 3000, които в момента пътуват за Лондон.
Треньорът на холандския Аз Ааалкмар Луис ван Гаал заяви, че желанието му на финала за Шампионската лига е да играят Манчестър Юнайтед и Барселона, съобщава испанският вестник “Спорт”. “Ще бъде много трудно на Барселона да се класират, но не е невъзможно. 0:0 е доста коварен резултат. Челси добре знаят как се бележат голове. Те са доста опасни на контраатаки. Възходът на Барса се дължи на Хосеп Гуардиола”, каза холандецът, който е бивш наставник на каталунците.
Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че той и съотборниците му трябва да се съсредоточат единствено върху реванша срещу Челси от полуфиналите на Шампионската лига, съобщава официалният сайт на клуба. “Трябва да се съсредоточим основно върху сблъсъка с Челси. По-добре е да спрем да говорим за мача с Реал Мадрид, защото той вече е в миналото. Това разбира се е невероятна победа, но е хубаво да го забравим. Имаме нужния потенциал да се справим в следващия двубой, защото разполагаме с отлични футболисти”, каза Пике.
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изрази оптимизма си за мача срещу Челси в сряда. Двата отбора излизат един срещу друг, в среща реванш от Шампионската лига след 0:0 в първия мач. Меси заяви, че се надява тимът му да повтори играта си от мача с Реал (Мадрид) в събота, когато каталунците победиха с 6:2. "Ще играем срещу Челси по същия начин, като и срещу Реал. Убеден съм, че ще създадем много голови положения и ще продължим напред. Победата в Мадрид ни даде огромна доза самочувствие и увереност. Отиваме в Лондон с настройката да покажем най-доброто от себе си и да се класираме за финала", заяви оптимистично Меси пред "Ел Мундо Депортиво".
Полузащитникът на Челси Франк Лампард определи звездата на Барселона Лионел Меси като най-добрия футболист в света, пише вестник "Спорт".
Лампард говори пред британските медии и заяви, че на тима му ще е много трудно да се справи с атакуващото трио на каталунците Анри, Ето'о и Меси.
"В средата на терена също имат невероятни играчи като Иниеста и Шави. Меси обаче е най-добрият. Фантастичен играч", заяви Лампард. Той отказа да назове фаворит преди двубоя и обяви, че шансовете на двата тима са равни.
Капитанът на Барселона Карлес Пуйол обяви, че изразителният успех с 6:2 над Реал през уикенда ще повлияе позитивно на съотборниците му и за гостуването на Челси, пише „Ел Мундо Депортиво”.
Пуйол е наказан и няма да може да играе в този мач.
"Това беше много важна крачка към спечелването на титлата. Тази победа ще ни даде допълнителни сили Хубаво е, че я постигнахме като гости. В сряда отново гостуваме и това ще ни даде увереност. Вярвам в отбора и съм сигурен, че ще се справят без мен", завърши Пуйол.
Мениждърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че дава предимство на тима на Челси в идния полуфинал от Шампионската лига с Барселона, съобщава "Скай Спортс".
Челси и Барселона завършиха при 0:0 първата среща, което е по-добър резултат за англичаните.
"Челси ще успее да отстрани Барселона. Отново щ има английски финал. Испанците са много опасни у дома, но като гост не се представят така добре. Имат и двама отсъстващи защитници, което ще повлияе на играта им", обяви Фъргюсън.
Бранителят на Челси Жозе Босингва заяви, че е наблюдавал много внимателно видео клипове с играта на нападателя на Барселона Лионел Меси и това му е помогнало по време на първата среща между двата тима, пише вестник "Телеграф".
"Не се смятам за герой. Просто си свърших работата. Не беше лесно, но успях. На реванша в Лондон ще повторя представянето си", заяви Босингва.
Двубоят между двата тима е в сряда, а резултатът от първия мач е 0:0.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Преди срещата Челси - Барселона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди