изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:55 EEST
Готвят политическа секира за ”гяволи”-земеделци    
Новини
Политическо решение ще бъде взето за "Андрешковците” и "айдуците” сред земеделските производители, които са заявили недействителни площи земеделски земи. Това зяви министърът на земеделието Валери Цветанов в Кърджали, цитиран от БГНЕС.


"Така наречените Андрешковци, както аз казвам, тези недобросъвестни земеделски производители, тези айдуци, освен, че създават проблеми на системата, създават проблеми и на държавата”, каза министърът. Той уточни, че въпросните недобросъвестни стопани зачертават земя, която е чужда и при засичането на два и три парцела страда и другият земеделски производител, който поради преплитането на границите не може да си получи парите и субсидиите. Заради въпросните "айдуци” министерството изисква в срок от 2 месеца удостоверения за право на ползване върху заявените от производителите земи.
"След като си такъв гявол и като лъжеш и мажеш, искам документ”, закани се Цветанов на „гяволите” в българското земеделие. Според него вероятно след година, две или три тези указания и нормативни разпоредби щели да отпаднат и страната ни щяла да се сдобие с добра европейска практика.
„Национално известни са някои от тези Андрешковци. През 2007 – 2008 г. говорим за около 3000 човека, за които до 15 май т.г. ще имаме политическо решение по казуса, в който ни вкараха”, уточни Цветанов. Почти две трети от тях обаче били абсолютно почтени хора. "Обаче поради това, че оня до тях се е появил и е защипал земята им, те влизат в стендбай позиция и това създава страхотни проблеми”, каза още министърът.
До 8 – 9 май службите на Главна дирекция трябва да приключат с проверките на „всички тези нормални, добри земеделски производители и накрая ще останат около 800 човека, за които ще се вземе политическо решение”. Земеделският министър е внесъл в МС предложение за това. По време на рутинната си проверка в Кърджали за това как вървят записванията за директните плащания за 2009 – 2010 г. министърът заяви още, че 44 000 земеделски производители са се регистрирали в цялата страна към 9 ч. сутринта на 6 май, от потенциалните възможни 84 000 души. Само по празниците са се регистрирали около 20 000 земеделски производители. 96 % от обработваемата площ била вече регистрирана вече. Около 42 % пък са регистрираните мери и паши във връзка с подпомагането за животни. dir.bg
 


Сходни връзки

Готвят политическа секира за ”гяволи”-земеделци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди