изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:43 EEST
Камион удари автобус с наши туристи в Черна гора    
Новини
Български автобус с около 50 пътници е бил ударен от тежкотоварен камион в тунел в Черна гора на път за България и се е разцепил на две. Това съобщи за Дарик прокурорът от Върховната касационна прокуратура Магдален Маринов, който пътувал в автобуса.


Като по чудо при инцидента няма пострадали сред пътниците и екипажа. След бързо съдебно производство съдът в Черна гора е признал за виновен и е осъдил шофьора на черногорския камион. С повече от 10 часа закъснение автобусът с 50 българи се завръща в София.
Българските туристи са се връщали от екскурзия в Дубровник, организирана от фирма „Географски свят" през почивните дни около Гергьовден. Катастрофата е причинена от черногорски тежкотоварен камион с прицеп, който се ударил в нашия автобус в тунел преди град Будва и го е разцепил. Това е станало в 23.15 часа вчера.
Черногорската полиция е изпратила двамата шофьори на съд по бързата процедура в Будва, разказва Магдален Маринов. Тъй като в град Будва не е имало съдия, делото се е гледало в Бар. След 21 ч. българско време, с повече от 10 часа закъснение, нашите сънародници са продължили пътя си към България. Решаваща помощ, включително и пред черногорския съд, е оказал консулът на България в Черна гора Йордан Георгиев. dir.bg
 


Сходни връзки

Камион удари автобус с наши туристи в Черна гора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди