изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:44 EEST
Пленените български моряци чакат откупа    
Новини
Преговорите за освобождаването на пленените от пирати български моряци са в напреднала фаза и се очаква случаят да бъде разрешен съвсем скоро.


Това съобщи Цветан Гъдев - представителят на италианската фирма - оператор на кораба "Маласпина Касъл", на борда на който са 16-те наши сънародници, държани в плен от сомалийските пирати вече месец, предаде БНР.
Заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев заяви, че все още няма платен откуп. БНТ съобщи снощи, че може да се очаква през изминалата нощ откупът да бъде платен. Това обаче не е станало.
Товарният кораб "Месалпина Касъл" се намира край град Еил на Индийския океан. Районът се контролира изцяло от пиратите в Пунтленд, който е само формална част от Сомалия. На практика това е автономна република със свое правителство, което обаче няма никаква власт над своята територия.
Корабът е с водоизместимост 32 хиляди тона, плава под панамски флаг и превозва желязо. Пиратите го превзеха на 6 април сутринта в Аденския залив.
dir.bg
 


Сходни връзки

Пленените български моряци чакат откупа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди