изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:56 EEST
ЧЕСТИТО: Поскъпват някои марки цигари на „Булгартабак”    
Икономика

До средата на май ще поскъпнат някои от най-масовите марки цигари на „Булгартабак”. Това съобщи за Дарик изпълнителният директор на дружеството Иван Биларев. Марките„Ева” и „Средец” ще поскъпнат с 20 – 30 стотинки. Цената на „Виктори” обаче ще се запази същата до края на годината – 3,40 лева. Останалите производители на цигари засега предвиждат задържане на цените на техните марки.



От 1 април цените на всички цигари у нас се повишиха заради увеличението на акцизите. Тогава производителите регистрираха така наречените междинни цени на цигарите, за да се справят с конкуренцията на пазара.

„Ние сме на минимум, не всички цигари са ни на междинни цени, както „Виктори” например ще се запази до края на годината на 3,40 лв. кутията”, каза изпълнителният директор на „Булгартабак” Иван Биларев.

Например кутия „Средец” ще поскъпне с 20 стотинки до цена от 3,20 лв. „Ева” вече ще се продава за 3,30 лева, а не на досегашните 3 лева. Конкурентната марка „Мерилин” на „Цигарена фабрика – Пловдив” обаче ще запази стойността от 3 лева.

„Нашите цени също са междинни, но това, кога ще ги увеличаваме, зависи от развитието на пазара”, каза изпълнителният директор на пловдивското дружество Златомира Драганска.

Разновидностите на цигарите „Армеец” се продават на цени между 2,60 и 3 лева. До края на май те няма да поскъпнат, според изпълнителния директор на „Слънце – Стара Загора ТабакСтефан Славов. „Но дори да ги вдигнем, ще е с не повече от 6-8 стотинки”, допълни той.

В момента „Булгартабак” държи около 60 на сто от пазара у нас.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

ЧЕСТИТО: Поскъпват някои марки цигари на „Булгартабак” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди