изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:07 EEST
Затвор, ако кажеш, че съветската армия е окупатор    
По света
Руският президент Дмитрий Медведев разкритикува във видеоблога си онези, които "се опитват да фалшифицират историята и да приписват друга роля на Русия по време на Втората световна война", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.


"Все по-често и по-често се сблъскваме с това, което днес може да се нарече историческа фалшификация", казва руският държавен глава. "Няма да позволим на никого да се съмнява в подвига, извършен от нашия народ по време на Втората световна война", допълва президентът.
Той отбелязва, че заради опитите за фалшифициране на историята Русия се оказва в ситуация, в която трябва да отстоява историческата истина и да доказва за пореден път факти, които до съвсем скоро били напълно очевидни.
Руските власти подготвят проектозакон, който предвижда наказване със затвор на опитите за фалшифициране на историята във връзка с ролята на Русия във войната, наричана от руснаците Велика отечествена.
Москва критикува редовно позицията на трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония, които твърдят, че са били окупирани от съветската армия по време на войната, а не освободени, каквато е руската теза. Русия не е съгласна и с това, че в балтийските страни и в Украйна хора, сътрудничили на нацистите, са смятани от някои среди за национални герои. news.bg
 


Сходни връзки

Затвор, ако кажеш, че съветската армия е окупатор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди