изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:54 EEST
Мартин Димитров сезира ЕС за регистрацията на СДС    
Политика  Република България, страна-членка от 2007 г. на ЕС, се извършва безпрецедентен отказ от правосъдие към политическа партия с 20-годишна парламентарна история и огромен политически авторитет.

Това се казва в отворено писмо от председателя на СДС Мартин Димитров, адресирано до Софийския градски съд (СГС), Върховния касационен съд, министъра на правосъдието, Висшия съдебен съвет (ВСС), представителството на Европейската комисия в България, посланиците на страните-членки на ЕС в България и председателя на Европейската народна партия, съобщи БТА.
Димитров припомня, че със заявление от 16 януари 2009 г., в качеството си на новоизбран председател на СДС, е поискал вписване в Софийски градски съд. Законовият срок за произнасяне на съда приключи още на 14 март, но съдебното решение неоснователно бе забавено до 9 април 2009, уточнява синият лидер.
"Нароченото за 7 май съдебно заседание не се състоя поради отвод на съдията. След така направения отвод ново заседание не бе определено и с този пореден акт на незаконосъобразно бавене и отлагане на производството по моето заявление от 16 януари вече се извършва не просто забавяне, а отказ от правосъдие", пише Мартин Димитров до българските и европейски институции.
Той моли председателя на СГС за спешна намеса и незабавно определяне на съдебен състав, на резервен състав, както и за насрочване и произнасяне по делото във възможно най-кратък срок.
"По нататъшно отлагане и неизпълнение на решението на Върховния касационен съд за вписване на легитимното ръководство на ПП "Съюз на демократичните сили" ще представлява не просто неизпълнение на съдебен акт, но ще подкопае устоите на демокрацията и правовата държава", пише още Мартин Димитров, според когото е създаден изкуствено съдебен казус.
"Прогнозата, че няма да има "Синя коалиция" става все по-реалистична", заяви междувременно пред “Фокус” изключеният от СДС заедно с Пламен Юруков бивш главен секретар на партията - Пламен Радонов. Именно те опитаха да регистрират самостоятелно СДС за евроизборите, което предизвика изгонването им.
"Проверката в регистъра на партиите в СГС и в отчетите в Сметната палата, показва, че освен с регистрацията на СДС, “Синята коалиция” има неразрешими проблеми и с регистрацията на самата коалиция пред ЦИК. Всъщност в тази коалиция единствено ДСБ е с изрядна правна регистрация", каза още Радонов. По думите му - подписката за “Синята коалиция” е пред провал.
"Вече има налични доказателства, че подписите са събирани без изписване на партиите. Това я прави незаконна и фалшива. Ако някой впоследствие допише имената на партиите, ще извърши престъпление по наказателния закон", твърди той.  dir.bg
 


Сходни връзки

Мартин Димитров сезира ЕС за регистрацията на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди