изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:51 EET
Станишев: Целта ни е да сме първа политическа сила    
Политика
С близо 80 хил. подписа от името на Коалиция зя България днес премиерът Сергей Станишев внесе в ЦИК документите на партията за кандидатстване, предаде БГНЕС.


„Мисля, че това е предостатъчно още повече, че левицата има добра традиция в организирането на събиране на подписи”, каза Станишев. Общо 52 броя документи са били представени за регистрацията на червените за изборите за ЕП.
Запитан защо е избрал днешния ден, той отговори, че и Денят на Европа, и Денят на победата са значими събития в епохата на 20 век. Денят е бил избран и предвид това, че предстоят избори за ЕП.
„Коалиция за България" си поставя една цел – да бъде първа политическа сила”, заяви Станишев.
Следващата седмица в сряда ще бъдат готови листите на Коалиция за България за изборите за ЕП. Премиерът коментира и ситуацията със сметището в Суходол, като я определи като изключително тежка и за хората, които живеят в Суходол.
„Още по-лошото е, че неговият капацитет изтича. Да не говорим за това, че ако не решим проблема в най-кратък срок, ще плащаме глоби на ЕС”, каза премиерът.
Днес стана ясно още, че НДСВ ще участва в изборите за Европейски парламент под номер 7.
По думите на Антония Първанова, числото е знаково и щастливо. Депутатката изрази надежда, че числото ще им донесе късмет. НДСВ се надяват да имат двама свои представители в Европейския парламент. „Имаме много сериозна листа с много подготвени хора”, заяви Първанова.
„Имаме какво да предложим на гражданите на България и на гражданите на Европа. Няма да се посрамим, нито хората, които ще гласуват за нас, няма да посрамим и България”, допълни тя. Първанова се обърна в заключение към медиите с думите: „Дано да не се срамувате от нашите евродепутати като ги питате какво са свършили”.
Минчо Спасов съобщи, че партията е била регистрирана с 42 255 гласа на симпатизанти, подкрепили НДСВ да участва в европейските избори и да гради бъдещето на България в Европейския парламент. Ръководителят на предизборния щаб на НДСВ Мария Девизиева също изрази надежда, че днешният ден ще донесе успех на жълтите. dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев: Целта ни е да сме първа политическа сила | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди