изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:57 EEST
КЕНИЕЦ ТРИУМФИРА НА МАРАТОНА В КАВАРНА    
Спорт

Кениецът Елиут Кируи триумфира в първия международен маратон на Каварна, след като пробяга дистанцията от 42 км и 195 м за 2.21:57 часа. Втори завърши Андрей Бризгалов от Русия с време 2.22:49 часа, а трети финишира Ярослав Ушински от Молдова 2.24:11 часа. За победата си Елиут, който през февруари спечели маратона във Верона, взе чек за 35 000 долара от кмета Цонко Цонев. Общият награден фонд бе 95 000 лева.



Сред участниците в Каварна бе и финландецът с кенийски произход Франсис Кируа, който на Олимпийските игри в Пекин стана 17-и, но сега не завърши.

Най-бързият българин на маратона бе Шабан Мустафа от Лидер Нова Загора, който финишира шести с време 2.32:56.

При жените първа финалната линия пресече Светлана Коухан от Беларус, изминала маратонската дистанция за 2.46:04 часа. На втора позиция завърши Надежда Семилетова (Русия) 2.50:11, а трета се класира Алина Нитулеаса от Румъния 2.52:16. Най-бързата българка бе Силвия Дънекова от Нови пазар с 2.56:40 ч., която завърши четвърта в общото класиране при жените.

Общо 53 маратонци - 40 мъже и 13 жени от 9 страни стартираха в държавното първенство по маратон и в първия маратон за голямата награда на Каварна. Едновременно с маратонците беше даден стартът и на лекоатлетическия крос с дължина 11 километра, в който в ТОП 6 влязоха Айхан Хасан и Михаил Михайлов от Добрич.

Контузиите на националните състезатели по лека атлетика Ивет Лалова и Момчил Караилиев отшумяха и двамата се готвят нормално, съобщи пред репортер на НДТ президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. Двамата тренират за първия европейски отборен шампионат в Банска Бистрица, Словакия, който през тази година ще се проведе в нов формат. Новото, уточни Карамаринов, е че българският национален отбор - мъже и жени, ще участва заедно. През август предстои най-големият спортен форум на планетата - световното първенство по лека атлетика в Берлин. За него българските състезатели трябва да бъдат в най-добрата си форма, добави президентът на федерацията. ндт

 

 

 


Сходни връзки

КЕНИЕЦ ТРИУМФИРА НА МАРАТОНА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди