изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:34 EEST
Откупът за моряците ни - платен преди седмица    
Новини
В 17.20 ч. българско време днес отвлеченият край бреговете на Сомалия кораб "Маласпина Касъл", товарът и целият екапж, сред който има 16 български моряци, са освободени. Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Драговест Горанов, цитиран от БТА.


В 17,20 часа корабът е бил освободен и в момента е поел курс към Колумбо, Шри Ланка, където ще бъде първата му спирка и там ще има възможност екипажът да слезе и ако искат да се приберат в страната, заяви Милен Керемедчиев.
"Ние се свързахме с ръководството на НАТО в региона, както и с военния контингент на ЕС и сме дали тази информация, че корабът вече е отплавал, за да могат те да го следят и екскортират, за да не се наложи да изпадне отново в беда", каза още зам.- министър Керемедчиев, цитиран от БГНЕС.
"Корабът беше освободен днес. Откупът беше платен преди една седмица", заяви обаче Андрю Мангура от Програмата за помощ на моряците, без да уточнява размера на откупа. Франс прес цитира българския заместник-министър Милен Керемедчиев.
"Беше платен откуп, но българската страна не е финансово ангажирана", заяви той, цитиран от АФП. Българското външно министерство също не посочи размера на откупа.
На 6 април т. г. световните агенции съобщиха, че 16 български моряци се намират на борда на отвлечения от сомалийски пирати британски търговски кораб .
Корабът, който плава под Панамски флаг, е бил нападнат сутринта в Аденския залив. Плавателният съд е с екипаж от 24 души, сред които руснаци, българи, украинци и филипинци. dir.bg
 


Сходни връзки

Откупът за моряците ни - платен преди седмица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди