изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:41 EEST
Футбол: След днешните срещи от 26-ия кръг на „А” ПФГ (ОБЗОР)    
СпортСофия. След днешните срещи от 26-ия кръг на „А” ПФГ:

След ЦСКА – Левски 0:2 (ОБЗОР)

Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:0, в дербито на българския футбол от 26-ия кръг на „А” група, което се изигра на националния стадион „Васил Левски”. По този начин „сините” намалиха разликата с лидера в класирането на само една точка.


Георги Христов откри резултата в този сблъсък, след като в 36-та минута на двубоя бе оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА и реализира за 1:0.
В 59-та минута на двубоя Зе Соарес получи добро извеждащо подаване от Дарко Тасевски и удвои преднината на тима си.
В първите минути ЦСКА бе тимът, който владееше топката повече от съперника си, което доведе до повече опасности пред вратата на символичните гости.
Най-сериозното положение за ЦСКА дойде още в 6-та минута, когато след изстрел на Саидходжа топката премина почти по цялата дължина на голлинията на Левски, но така и не я прекоси. При последвалия корнер Руи Мигел можеше да отбележи, но ударът му премина встрани от вратата на Митрев.
Георги Иванов – Гонзо, за когото до последно бе под въпрос дали ще играе, усложни травмата си, само няколко минути след началото и се наложи да бъде принудително заменен.
В последствие Левски изравни играта и изпълни два последователни ъглови удара, което обаче не доведе до нищо по-сериозно.
Христо Йовов също бе принудително сменен преди почивката, като на негово място влезе Зе Соарес.
Първият удар във вратата на ЦСКА отправи Жоазиньо, в 35-та минута. Вратарят на „червените” – Петров обаче бе на своето място и се справи с опасността. Малко след това обаче Петров бе безсилен, след като Георги Христов, оставен непокрит в наказателното поле, реализира за 1:0.
Втората част започна подобно на първата – вихрено за ЦСКА, като още в първата си атака те имаха възможност да изравнят, но Удоджи пропусна. Малко след това, отново Удоджи опита далечен изстрел към вратата на Митрев, но младият вратар отрази опасността.
Отново, както и през първото полувреме обаче, Левски постепенно изравни статуквото на терена, а в последствие и удвои своята преднина.
В 72-та минута, за удар без топка срещу Минев, Удоджи бе изгонен с директен червен картон. В самият край на мача пък Котев можеше да вкара почетен гол за ЦСКА, но Митрев спаси.
До края на мача не се стигна до нищо по-сериозно пред двете врати и резултатът остана непроменен – ЦСКА–Левски – 0:2.
Димитър ГЕОРГИЕВ

Мнения след ЦСКА – Левски 0:2:

Емил Велев: Бием всичко до края и ще видим кой кого

Наставникът на Левски – Емил Велев заяви за БНТ, че е доволен от победата на тима си във вечното дерби срещу ЦСКА (2:0) и се надява на „нещо повече” до края на сезона.
„Доволен съм от победата и от трите точки. Един резултат, който само може да ни накара да се гордеем. Мъжеството на Йовов и Гонзо ме очароваха. Заменихме ги принудително, но те доказаха, че духът в тима е на много високо ниво. До края на сезона трябва да спечелим всичките си срещи, пък тогава ще видим кой кого”, загатна Велев.
Димитър ГЕОРГИЕВ

Любослав Пенев: Не заслужавахме да загубим

Треньорът на ЦСКА, който загуби вечното дебри с Левски с 0:2 – Любослав Пенев заяви пред камерите на БНТ, че според него „червените” не е трябвало да загубят срещата си.
„Не заслужавахме да загубим. Това е мнението ми. Тежка загуба за нас, но това не означава, че се предаваме и че сдадем преднината си в класирането. Левски си вкара положенията, ние – не и те спечелиха. Нищо страшно. Загубата е част от играта. Съдията не приложи обаче еднакви критерии за груби нарушения, като изгони Удоджи, но запази на терена Минев, който също трябваше да поеме към съблекалните. Това е единствената ми забележка”, категоричен бе Пенев.
Димитър ГЕОРГИЕВ

Георги Христов: Всички сме герои

Нападателят на Левски – Георги Христов, който замени Георги Иванов – Гонзо малко след началото на двубоя и отбеляза първия гол за „сините” срещу ЦСКА, заяви пред БНТ, че не се смята за герой.
„Не съм герой. Няма такова нещо. Или ако трябва да го кажа по друг начин – всички сме герои. И футболистите, и треньорите, и ръководството на отбора. До края единственото, което трябва да направим е да побеждаваме и естествено да се надяваме на грешен ход, от страна на ЦСКА. Умеем да се измъкваме от трудни ситуации и сега ще трябва да го докажем отново”, коментира Христов.
Димитър ГЕОРГИЕВ

Димитър Пенев:
Треньор номер 1 в България за 20-ти век – Димитър Пенев заяви за „Дарик Радио”, че не смята, че демонстрираната от ЦСКА днес игра е това, на което е способен тима на „червените”.
„Могат повече. Сигурен съм. Не демонстрираха най-доброто, на което са способни. Не мога да зная какъв е проблемът. Треньорът трябва ги знае тези неща”, коментира Пенев пред медията.

Константин Баждеков (изп. директор на Левски):
Изпълнителният директор на Левски – Константин Баждеков каза за „Дарик Радио”, че всички фенове на стадиона, както и тези, които са наблюдавали вечното дерби с ЦСКА, са видели „за какво става въпрос” и кой е по-добрият от двата тима.
„Всички видяха за какво става въпрос. Ние сме по-добрият тим и това се видя за пореден път. Можем да спечелим титлата, ако се мобилизираме максимално”, уверен бе Баждеков.

Стефан Орманджиев:
Доскорошният изпълнителен директор на ЦСКА – Стефан Орманджиев заяви за „Дарик Радио”, че е уверен в това, че „червените” са загубили голяма част от своите шансове за спечелването на титлата на страната, след днешното поражение от Левски на националния стадион (0:2).
„Видях страх и нерешителност в ЦСКА, което е най-плашещото. Шансовете на тима за титлата намаляха чувствително, тъй като това – тази загуба, се превръща в нещо много важно. Оттук – нататък най-важното ще бъде психологическото предимство, с което вече разполага Левски”, категоричен бе Орманджиев.


След Локомотив (Мездра) - Литекс

Литекс победи Локомотив (Мездра) с 4:2 във втори мач от 26-ия кръг на „А” група. Ловчанлии поддържаха преднината от два гола почти през цялото време, въпреки голямото желание на домакините да вземат поне точка от двубоя в Мездра.
Шандор Дюри откри резултата в 14-ата минута. Той бе изведен сам срещу Георги Георгиев и търколи топката покрай него. Резултатът бе удвоен в 32-ата минута, когато Крум Бибишков засече центриране отдясно на Манолев и прати топката в мрежата. Попадението за Локомотив падна четири минути по-късно. Страти Илиев бе оставен непокрит и с глава засече центриране от фаул, пращайки кълбото зад голлинията. В 45-ата минута Сандриньо се разписа със силен удар от наказателното поле в горния ляв ъгъл на Георгиев.
През второто полувреме паднаха нови две попадения. Локомотив отново успя да намали преднината на гостите до един гол. Това стана в 52-ата минута, когато Бамба изведе перфектно Любомир Тодоров фронтално срещу Голубович. С техничен удар халфът намали резултата на 2:3.
Литекс все пак успя да си тръгне с разлика от два гола в този двубой. Последното попадение отбеляза националът Станислав Манолев в 68-ата минута. Той получи топката на малката пеналтерия и с удар под плонжа на Георгиев оформи крайното 4:2.
Литекс временно се изкачи на третото място в класирането. Ловчанлии имат 48 точки, с 1 повече от Черно море и с 2 повече от Локомотив (Сф). Локомотив (Мз) остана на 6 точки от „зоната на изпадащите”.

Ето някои от по-важните мнения, веднага след края на втората среща от 26-ия кръг на „А група, между тимовете на Локо (Мз) и Литекс.

СТАНИМИР СТОИЛОВ (треньор на Литекс):
Треньорът на Литекс – Станимир Стоилов заяви пред камерите на телевизия „Ринг”, че не е доволен от играта на своите футболисти в защита, в срещата с Локомотив (Мз) (4:2).
„Играхме много добре в нападение, но атаката не е всичко. Видя се, че допускаме доста неточности в отбрана, които във важни мачове могат да се окажат от ключово значение. Надявам се да успеем в най-близко бъдеще да изчистим неточностите и да покажем на какво наистина сме способни. Доволен съм от играта в нападение и способностите на момчетата. До края ще търсим само победи”, конкретен бе националният селекционер.

ГЕОРГИ ТОДОРОВ (треньор на Локомотив):
Наставникът на Локо (Мездра) – Георги Тодоров заяви за „Ринг ТВ”, че според него ключовият фактор, допринесъл за загубата на тима му, при домакинството на Литекс (2:4), са проблемите с контузени състезатели, които има в тима.
„Допуснахме загубата най-вече заради многото травми, които измъчват отбора ни напоследък. На този етап това е, с което можем да се похвалим. Не играем добре в отбрана, но няма какво да се направи. Ако един Пажин бе на терена нещата щяха да изглеждат по съвсем различен начин, но това са само догадки. Трябва много работа и се надявам всички да осъзнават това”, категоричен бе Тодоров.

СТРАТИ ИЛИЕВ (капитан на Локомотив):
Футболистът на Локомотив (Мз) – Страти Илиев, който е и капитан на тима, заяви пред камерите на „Ринг ТВ”, че в срещата с Литекс (2:4) той и отборът му за пореден път са допуснали едни и същи грешки в отбрана, довели и до тежката загуба.
„Загубата ни дойде след все същите неточности, които допускаме за пореден път през сезона. Играем доста лекомислено в отбрана и това няма как да не доведе до негативни последици. Да се надяваме, че това ще се промени, тъй като вярвам, че на нито един от моите съотборници не му е приятно да гледа как инкасираме по 4 гола у дома”, разочарован бе състезателят.

СТАНИСЛАВ МАНОЛЕВ (Литекс):
Състезателят на Литекс – Станислав Манолев заяви за телевизия „Ринг”, минути след края на мача с Локомотив (Мз), че смята за възможно достигането на бронзовите отличия от него и тима му, в края на настоящия сезон.
„Защо да не завършим сезона трети? Мисля, че разполагаме със силите и възможностите да го направим, без значение какво казват някои хора. Серията за мен до момента е доста успешна – 3 мача – 3 гола и мисля да я продължа. Играх като десен халф – бек, но това не бе проблем за мен. Където ме постави треньорът – там играя. Слабият старт, който направихме през този втори полусезон е вече история и виждате, че малко по малко намираме себе си”, уверен бе футболистът.


След Спартак (Варна) - Черноморец (Бургас)

Отборът на Черноморец (Бургас) победи с 3:0 Спартак (Варна), в среща от 26-ия кръг на „А” група. Главен съдия на мача беше Ангел Ангелов. Гостите от Бургас имаха превъзходство през по голяма част от двубоя и заслужено победиха. Те решиха мача още в първия половин час. В герой на мача се превърна нападателят Платини. Той отбеляза хеттрик за малко повече от 20 минути. Загубата утежни доста положението на домакините от Спартак в класирането. Футболистите на Черноморец поведоха с гол на Платини още 5-ата минута. Той отправи хубав удар от границата на наказателното поле и откри резултата. В 16-ата минута отново той се оказа най-съобразителен при една контраатака и направи 2:0. Само седем минути по късно Платини оформи хеттрика си. Той се възползва от едно центриране и с глава направи 3:0. След това попадение футболистите на Черноморец намалиха темпото. След като получиха три гола домакините така и не успяха да излязат от тежката ситуация. До края домакините трудно стигаха до чисти положения. Най-интересното се случи в 65-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за Спартак. Иван Найденов изпълни наказателния удар, но вратарят Борел изби удара му. След като поведоха с 3:0 футболистите на Черноморец спокойно дочакаха края на мача.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: След днешните срещи от 26-ия кръг на „А” ПФГ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди