изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:29 EEST
ФРАНЦУЗИ ПОСЕТИХА ДОБРИЧ    
НовиниВ края на миналия месец в областната администрация в Добрич се проведе двудневна работна среща по проект "Зелената мрежа на Добруджа", съобщиха от пресслужбата на администрацията.

В нея участие взеха представители на френската страна, чиято основна задача бе да оценят напредъка по плановите дейности и етапи на проекта и да консултират българската страна относно различни аспекти на координация на политиките в сферата на опазването на околната среда. Френските  партньори - високопоставени служители в държавната администрация  - Франсис Жора и Ксавие Живле, дадоха висока оценка на екипа, работил по проекта под ръководството на главния секретар Драгой Драгоев и с участието на експерта инж. Росен Павлов, Ангел Драгостинов - началник отдел "Регионално развитие и административен контрол" и експерт инж. Пламен Станев. Дадени бяха последни препоръки в дейностите около  финализирането  на проекта.
В разговор с гостите, губернаторът д-р Ердинч Хаджиев подчерта, че с реализирането на проекта ще се гарантира един съвременен механизъм за координация на политиките на местно и национално ниво, не само в сферата на екологията. Изпълнението на проекта е тест за самата колаборация между отделните структури на местната и централна власт, и подобряването на координацията между тях.
Изграждането на модерен WEB-портал /основна цел на проекта/ ще е от полза не само на местно, но и на национално ниво. Ще бъде създадена информационна мрежа и база данни на регионален принцип, които да обединят и подобрят взаимодействието и наличната екологична информация, свързана със защитените местности, държавните политики за опазване на околната среда, държавните структури, природозащитните организации, представителите на бизнеса и структурите за обучение на подрастващите.  Ще се   повиши общественият достъп до информация за наличните природни ресурси. По този начин област Добрич ще има своя принос към националната стратегия за устойчиво развитие, а също и към екотуризма.
 


Сходни връзки

ФРАНЦУЗИ ПОСЕТИХА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди