изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:21 EEST
ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАЛФИН ПОДКРЕПЯ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪТЯ КРУШАРИ - БАНЯСА    
НовиниПисмо за подкрепа получи областният управител д-р Ердинч Хаджиев от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Чрез писмото Министерството на външните работи приветства и подкрепя Проекта за строителство на трансграничен туристически път между община Крушари от българска страна и община Баняса, окръг Констанца, както и други проекти, които ще доведат до улесняване на мобилността на населението в двете области - Добрич и окръг Констанца, добавят още от пресслужбата. "Предвид географското положение на двете крайгранични общини и области, вярвам, че реализирането на проекта ще допринесе за правилното усвояване на средствата по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния и за постигането на нейните цели - заявява в писмото си вицепремиерът Ивайло Калфин. - Изграждането на път между двете общини Крушари и Баняса ще улесни мобилността на населението в двете области на Североизточна България и Югоизточна Румъния, ще даде нов импулс на социално-икономическото и културното им развитие.
Проектът за строителство на път между община Крушари и община Баняса се вписва в тенденцията, открояваща се през последните години, на засилен интерес на двата народа един към друг, както и на желанието от страна на двете държави за развиване на общата инфраструктура, която  да улеснява връзките между хората.
Министерството на външните работи е готово да окаже пълно съдействие за постигането на съответните договорености с румънските власти и за осъществяване както на проекта за изграждане на пътя Крушари - Баняса, така и за осъществяването на други проекти от полза за населението на крайдунавските общини" - пише в писмото на външно министерство.
Както вече администрацията на губернатора съобщи, на 22 април в Добрич се проведе българо-румънска работна среща за обсъждане на напредъка по Проекта за изграждане на туристически трансграничен път между община Крушари, област Добрич и Община Баняса, окръг Констанца. Тогава представителят на НАПИ инж. Галина Василева заяви, че настоящият проект засяга само рехабилитация на съществуващ път от Александрия-Коритен-Северняк с дължина 8.47 км, тъй като няма официално разрешение от  правителствата на двете страни за откриване на ГКПП. Настоящите проучвания съответстват на българското законодателство за рехабилитация на съществуващ път. Пълна техническа проектна документация предстои да се подготви за изграждане на нов пътен участък - от края на Северняк до границата.  Този участък ще бъде втори етап от реализацията на проекта, когато пътят ще пресича границата.
 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КАЛФИН ПОДКРЕПЯ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪТЯ КРУШАРИ - БАНЯСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди