изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:34 EEST
Арестували Горан Брегович в Москва    
По светаСветовноизвестният музикант и фронтмен на „Оркестъра за сватби и погребения” Горан Брегович неотдавна е бил задържан за няколко часа в едно полицейско управление в Москва.

Руските власти са били длъжни да задържат сръбската музикална звезда поради липсата на работна виза. Той и неговият оркестър пристигнали в Русия с туристическа виза, съобщи БГНЕС.
Мария, известната мениджърка на Брегович, призна, че е направила гаф при организацията на пътуването. Още при пристигането си на летището в Москва, Брегович и групата веднага били задържани.
Сърбинът бил бесен по време на разпита и на секундата уволнил мениджърката си Мария. След като от руското посолство в Белград пристигнала новата виза, Брегович и групата били "пуснати на свобода".
През 1974 Горан Брегович сформира своята група „Биело дугме” - Bijelo dugme (бяло копче). С нея владее сцените в бивша Югославия цели 15 години – от 1974 до 1989 г., поставя всички възможни дискографски рекорди и налага рокендрола като начин на живот на поколения свои последователи. Брегович бе фронтмен и единствен постояннен член на групата, много популярна и в България.
След разпада на групата той започва самостоятелна музикална кариера и пише за световни звезди, включително и музика за филмите на Емир Кустурица.
 


Сходни връзки

Арестували Горан Брегович в Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди