изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:40 EET
Още неколцина изгарят покрай Мургина    
Ред и сигурностОсвен на бившия директор на НАП Мария Мургина обвинения може да бъдат повдигнати и на още няколко души, предаде БТА от източници в Съдебната палата.

Колко и кои ще са лицата, както и текстовете от Наказателния кодекс, по които ще бъдат обвинени, разследващите все още обмислят.
Както стана ясно, Мургина ще бъде призована до края на седмицата, за да й бъдат повдигнати три обвинения. Основно тя ще бъде обвинена за длъжностно престъпление. Обмислят се обвинения за укрити доходи и за принуда.
Разследването срещу Мария Мургина е от октомври 2008 г. Тогава ДАНС започна проверка по сигнала за злоупотреби на висши данъчни служители. По делото се проверяват нарушения на територията на данъчни подразделения в цялата страна. Става дума за източване на ДДС за милиони. Самата Мургина подаде оставка на 12 февруари 2009 г.
"Ако България беше европейска демокрация, на 12.02.2009 г. Мургина не само щеше да бъде отстранена, но и задържана в следствен арест, заради многобройните данни за извършени от нея тежки умишлени престъпления, довели до щети за фиска в особено големи размери. Всеки нормален финансов министър би подал незабавно оставка заради липса на контрол и съмнения за покровителство". Това се казва в декларация на партия "Ред, законност и справедливост" по повод предстоящото повдигане на обвинение и внасяне на обвинителен акт за длъжностни престъпления срещу бившия директор на НАП Мария Мургина. България обаче отново създаде прецедент в Европа - финасовият министър Пламен Орешарски използва случая да даде "изключително висока оценка на работата на Мургина", която била "постигнала институционално изграждане на НАП на такова ниво, че много страни сега ползват нашия опит".  dir.bg
 
Всичко било законно, стига да не надвишават 4 пъти заплатата
Сн.: БГНЕС
Десетки милиони лева премии взели в НАП за 2008-а
20 март 2009 / News.dir.bg
38,3 млн. лева премии са взели в Националната агенция за приходите за 2008 г.
Това става ясно от отговор на министър Пламен Орешарски до шефа на комисията за борба с корупцията, с който в. “24 часа” разполага, съобщава изданието.
Бившата шефка на агенцията Мария Мургина е получила средно по 3083 лева премия на месец или 37 000 лева за година.
Заместникът й Красимир Стефанов, който я наследи на поста, е взел със 7000 лева по-малко. Той се е разписвал на месец срещу 2500 лева.
За 2008 г. НАП е събрала 302 млн. лева допълнително. Закон и наредба им позволяват да разпределят като стимули 25% от тях.
“Премиите не са тайна”, коментира Росен Бъчваров, шеф на пресцентъра на НАП. “Те са раздавани законно, за сметка на допълнително събрани данъци, най-често от пресечени ДДС измами. Премията за месец не може да е над 4 индивидуални заплати”, уточнява той.
 


Сходни връзки

Още неколцина изгарят покрай Мургина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди