изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:54 EEST
ГЕРБ: ДАНС да провери левицата заради реклама    
Политика
Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова ДАНС да провери източниците на финансиране на партия „Нова зора”, започнала кампания, в която чрез билбордове се обяснява, че който гласува за ГЕРБ, гласува за Иван Костов.


"Нова зора" бе една от шестте партии, които през април подписаха с лидера на БСП Сергей Станишев споразумение за общо участие на предстоящите избори за Европарламент като Коалиция за България. Билбордове с такива обръщения има в цялата страна.
От няколко дни в цялата страна на билбордове, във вестници и електронни медии върви реклама, на която под ликовете на Бойко Борисов и Иван Костов пише още: "Ако има нещо радостно е, че сега с г-н Костов намерихме общ език" (цитат от думите на лидера на ГЕРБ в Чикаго през февруари - б.р). Посланието на "Нова зора" завършва с призива: "Ако те спечелят, България губи".
"Тук не е важно какво е посланието и с каква насоченост е. Тук е важно, че зад това послание стои дадена политическа формация, която по Закона за политическите партии трябва да е отчела дейността си в Сметната палата", заяви Цветанов, цитиран от БНР и Фокус.
"Оттам вече може да се направят изводи тези пари откъде идват, защото една формация, която я няма на политическия небосклон, която има да си плати подобни медийни изяви, това означава, че тя генерира финансов ресурс, а той няма откъде другаде да дойде освен от обръчите от фирми и от управляващите, от корупционните практики и схеми, които реализираха през последните години", заявява още дясната ръка на Бойко Борисов.
"Партия "Нова зора" е парламентарно представена, тъй като е част от коалиция "Атака", коментира пред БТА лидерът на "Нова зора" Минчо Минчев. По силата на този коалиционен договор партията ни получава държавна субсидия и има публичен отчет в Сметната палата, уточни той.
"Нова зора" влезе в настоящия парламент в коалиция "Атака". По-късно обаче нейни представители се разграничиха от партията на Волен Сидеров и се обявиха за независими депутати. "Атака" беше замислена като птица, която да лети с ляво и дясно крило, но се оказа, че проблемът е в главата", коментира Минчев мотивите на партията си.
Ние сме хора на лявата политическа култура и сме доказали своята последователност", заяви той при обединението с БСП за евроизборите преди месец. Според него единството на левите сили ще попречи на "идването на власт на социалните безчувственици от дясната опозиция".  dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ: ДАНС да провери левицата заради реклама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди