изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:48 EEST
Надежда Михайлова отказа листата на Юруков    
Политика
СДС ще внесе днес жалба във Върховния административен съд във връзка с регистрацията на СДС от Пламен Юруков за участието във вота за Европейски парламент.


Това съобщи на пресконференция днес лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от БТА. "Ще бъде много опасно за партията, ако човекът, който я представлява, подмени вота на колективните органи, какъвто е този случай", коментира Димитров. За всеки случай подписите си под жалбата щели да сложат и зам.-председателят на СДС Любов Панайотова, и самият Мартин Димитров.
Надежда Михайлова, която е водач на листата на коалицията за изборите за Европейски парламент, каза, че няма да приеме предложението на Юруков да е начело на листите на вече регистрирания СДС.
"Няма да приема да водя петата колона на ДПС, ще остана водач на съюза с политическата воля на партията", отсече тя. Според Михайлова има прецедент в българската политика и това е опитът да се приватизира една партия. Тя определи ситуацията като “опасна тенденция“ и добави, че това показва нуждата от смяна на политическия модел. "Синята коалиция" ще даде отговори на тези въпроси, коментира Михайлова, цитирана от БЛИЦ.
По-рано днес самият Пламен Юруков заяви по БНР следното: „Политически аз съм против плана „Костов”, който цели обезличаването на СДС и друга част от неговия план е, че костовистите вече са получили инструктаж да ползват механизма на преференцията, за да отстранят Надежда Михайлова от първото място в листата. Аз съм за това СДС да участва на изборите и името СДС да се чува, а да не се размива от някакво измислено име на коалиция”.
Мартин Димитров призова БСП и ДСП да спрат да се занимават с компроматни битки срещу СДС, а да се заемат с проваления бюджет. "Колата е тръгнала надолу и като нищо ще падне в пропастта, само че управляващите ще оставят този проблем на следващото правителство, част от което ще бъде и "Синята коалиция", упрекна Димитров. Той смята, че хората ще усетят невъзможността на мнозинството да се справи с проблемите, като стигне до положение да не могат да си плащат сметките и кредитите, а това ще мотивира гласоподавателите да дадат вот за "Синята коалиция".  dir.bg
 


Сходни връзки

Надежда Михайлова отказа листата на Юруков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди