изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:41 EEST
Студенти и преподаватели от Добрич изнесоха лекции в 8 университета в ЕС    
Образование

В продължение на два месеца през март и април, групи от студенти и преподаватели от ВУ Международен колеж четоха лекции и представиха страната ни в Австрия, Англия, Ирландия, Холандия, Унгария, Финландия и Германия.  Преподавателят Георги Калчев чете лекции по Международна търговия на студенти от Университета в Портсмут.



Студентите Живко Димитров, Анелия Иванова и ректорът доц. Д-р Тодор Радев на ВУ Международен колеж четоха лекции и представиха България с фолклорна програма на Международната седмица организирана от Университета по приложни науки в Щайер Австрия. „Нашата фолклорна програма впечатли най-много 400-те зрители, които присъстваха, бяхме заснети от повече от 30 местни медии, станахме много известни там, защото успяхме да съберем на българското право хоро над 50 души. Имаше студенти и преподаватели от Германия, Унгария, Хърватска, Румъния и др., но ние бяхме най-добрите.”- каза студентката Анелия Иванова.

Финландският университет Пирканмаа в Тампере беше покорен от студентките Сабина Атанасова, Мая Енчева, Нина Иванова. Там те изнесоха лекция пред финландските си колеги на тема „Туристически сайтове”, както и презентираха град Добрич и ВУ Международен колеж „Срещнахме много нови приятели, както и успяхме да се видим с нашите колеги от колежа, които са на Еразъм обмен в Тампере. Мисля, че представихме достойно нашето училище и България.

Дъблин беше посетен от ректора на ВУМК доц. Д-р Тодор Радев, негови сътрудници и студенти. Там те представиха Международния колеж във висшите училища „Тринити колидж” и „Дъблин бизнес скул”. Студентите от колежа издадоха, че предстоят нови партньорства с Ирландските университети.

Преподавателите Драго Цукев, Калоян Костадинов и Владимир Генов преподаваха в прдължение на една седмица  “Бизнес комуникации” и “Бизнес английски” на студентите от специалност “ЕС мениджър” от висшите училища в унгарския град Нийрегихаза и в холандския „Арнем бизнес скул”. “Езиковото ниво на студентите е много високо – каза Валентин Генов.- Част от тях са се обучавали в САЩ и в англоезични университети в Европа. При лекциите подходихме доста творчески на база на досегашни съвместни занятия с колеги от партньорските ни университети в Холандия. Студентите, сред които има колежки, обучавали се във Висшето училище в Добрич, останаха впечатлени как английският език може да се окаже свързващо звено в комуникациите под формата на спортен театър.”

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

Студенти и преподаватели от Добрич изнесоха лекции в 8 университета в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди