изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:22 EEST
Потвърдиха наказание за кражба от земеделски стопанин    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди наложеното от Районен съд – Добрич, на 38-годишния Георги С. Е. наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален строг затворнически режим. Той е осъден също да заплати солидарно с тримата си съучастници 5 047,80 лв. обезщетение на арендатор, за причинени му имуществени вреди.

 

Георги Е., заедно с 20-годишния Юсуф М. С., 25-годишния Слави Н. Сл. и 21-годишния Красимир Л. Хр. са признати за виновни, че след предварителен сговор в началото на януари 2007 г. са отнели множество елементи на земеделска техника и 20 л нафта на обща стойност 5 047,80 лв. от складова база на земеделския производител в с. Ф. Дянково с намерение противозаконно да ги присвоят. Преди това  Юсуф С. като непълнолетен е откраднал трифазен електромотор за компресор на стойност 350 лв. По делото е установено, че четиримата са живеели в с. Ф. Дянково. Тъй като се нуждаел от пари в края на 2006 г. Юсуф С. решил да извърши кражба и отишъл с кон и каруца до складовата база, намираща се в двора на бившата земеделска кооперация в селото. Влизайки в двора, той взел трифазния електромотор и го продал на жител на същото село. По предложение на Юсуф С. и на Красимир Хр. четиримата проникнали през оградата на стопанството и извърши кражба на радиатор КА-700, реверсредуктор Е 516 за комбайн, 2 бр. джанти без гуми на ремарке, други вещи и нафта. Откраднатото пренесли с каруца до дома на свой съселянин и му ги продали за 100 лв.

Георги Е. е обжалвал присъдата с молба да бъде намалено наложеното му наказание. Останалите трима подсъдими и конституираният граждански ищец не са обжалвали акта на първоинстанционния съд, с който Юсуф С. е осъден на 1 година пробация, а Слави Сл. и Красимир Хр. на 9 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок.

Добричкият окръжен съд остави жалбата на Георги Е. без уважение. Въззивният съдебен състав установи, че делото е гледано като съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал фактите по обвинителния акт. Наложеното му наказание е значително под най-ниския предвиден в Наказателния кодекс предел, въпреки лошите му характеристични данни, многобройните предишни осъждания и, че деянието, за което отговаря е извършено в условията на опасен рецидив. Съдът прие, че ново намаляване на наказанието му би било несправедливо и не би изпълнило целите на наказателната репресия.

 

11.05.2009 година                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Потвърдиха наказание за кражба от земеделски стопанин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди