изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:11 EEST
КАВАРНА - ЗА ШЕСТИ ПЪТ ДОМАКИН НА "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО"    
ОбществоЗа шеста поредна година от 15 до 17 май в Каварна ще се проведе международният Общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето 2009". Това съобщиха от пресслужбата на кметството.

По традиция съборът се организира от община Каварна, Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, Министерство на финансите и Продуцентска къща "Пирина". Участие в тазгодишното издание са заявили деца и младежи от Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия, Македония и България. В рамките на трите дни на каварненска сцена ще се изявят над 1500 участници - индивидуални изпълнители на народни песни и инструменти, танцови състави, фолклорни групи и ансамбли.
Младите таланти ще започнат с изпълненията си още от 14 часа на 15 май, докато официалното откриване на събора е предвидено от организаторите за 20.30 ч. същия ден, когато на сцената ще се качат възпитаници на музикалното училище "Филип Кутев" в Котел.
"С България в сърцето" е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня традиционно ще бъдат включени във вечерните тържествени концерти, допълват от пресслужбата на общината. В рамките на събора и тази година се предвижда ревю на народни носии, надиграване "Кръшна ръченица", конкурс Мис и Мистър "Фолклор 2009".
Във втората вечер от събора от 20.30 ч. концерт ще изнесат народният певец Володя Стоянов, квартет "Абагар" - гр. Шумен и родопският изпълнител Димитър Керемедчиев. Шестото издание на събора ще бъде закрито тържествено на 17 май от 20.30 ч. с гала концерт на Илия Луков, Любка Рондова, Ева и Ива Валентинови и танцова формация "Пирина".
 


Сходни връзки

КАВАРНА - ЗА ШЕСТИ ПЪТ ДОМАКИН НА "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди