изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:35 EET
БАЛЕТ "КАПРИЗ" ГРАБНА ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА "ТАНЦУВАЩИ ВЪЛНИ"    
КултураОтличието за най-малки участници отиде при Целодневна детска градина "Слънчице" от Добрич

Балет "Каприз" при Обединения детски комплекс "Малкият принц" в Тервел с ръководител Живка Ненова грабна голямата награда от първото издание на фестивала "Танцуващи вълни", провел се в Албена. Призът "Танцуващи вълни" бе връчен за новаторски идеи в хореографията на съвременния български танц. Статуетката е изработена от младия добрички скулптор Теодор Добрев. Ж. Ненова получи наградата на журито за художествени постижения в танцовото изкуство.
Първият фестивал за съвременни и характерни танци и стрийт денс "Танцуващи вълни" се проведе от 8 до 10 май в Албена. Организатори са сдружение "За децата на Добрич" и курортния комплекс. Участниците бяха оценявани от жури в състав: Любомир Кацаров /преподавател в НУИ "Добри Христов" и Свободен университет - Варна/, Таня Венциславова /прима балерина на Варненската опера и преподавател по балетно майсторство в НУИ "Добри Христов"/ и Ивайло Иванов /хореограф на детски академичен театър и асистент по фолклор в СУ "Черноризец Храбър"/.
На първо място в първата възрастова група за съвременни танци са ЦДГ "Звездица" и ЦДГ "Славейче" от Добрич. Второто място си поделят балет "Каприз" от Тервел и ЦДГ 10 "Слънчице" от Добрич, а на трето са малките танцьори от детски градини "Пчеличка" и "Любимка". При характерните танци във втората възрастова група първа и втора награда не са присъдени. На трето място са танцов клуб "Денс машин" при СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница и латино клуб "Алегрия" при ОМЦ в Добрич. Балет "Каприз" има първа награда за съвременни танци в третата възрастова група. В тази категория награда за артистичност бе присъдена на балет "Диви" при СОУ "П.К. Яворов" - Чирпан. На първо място при дуетите са Габриела Ганчева и Яница Радославова от тервелския балет. Габриела Росенова от същия състав има първа награда за солово изпълнение на характерни танци. На първо място е класирана и Мила Милкова от "Каприз", която получи и специалната награда на журито за артистичност. Кристиян Рашев от клуб "Денс машин" от Дупница има първа награда за стрийт денс.
Отличието за най-малки участници отиде при  ЦДГ "Слънчице"  от Добрич.
 


Сходни връзки

БАЛЕТ "КАПРИЗ" ГРАБНА ГОЛЯМАТА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА "ТАНЦУВАЩИ ВЪЛНИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди