изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:14 EEST
ВЯРВАЙ В ДОБРОТО И ТО ЩЕ ТЕ СПОХОДИ    
ОбществоБлагодарение на своите приятели от класа, както и на дамите от клуб "Майчина грижа", момчето ще има истински бал - елегантен тоалет, албум с прекрасни спомени и много емоции

Георги Марев е сирак. След броени дни за него предстои едно изключително важно събитие - абитуриентския му бал. Момчето завършва СОУ "Дора Габе" и, въпреки трудния живот, който води, вярва в доброто и с нетърпение очаква бляскавата бална вечер. Той ще бъде изключително елегантен, в стилен костюм и най-важното - усмихнат, защото има добри приятели и хора, които държат на него.
Всъщност всичко това ще бъде факт, благодарение на неговите съученици от 12 "б" клас и невероятната им класна ръководителка Стоянка Гроицова. Тийнейджърите и тяхната учителка впрегнали сили и енергия, обединени около идеята да осигурят за Георги щастливо завършване на средното му образование. Към тях се присъединил и клуб "Майчина грижа", и в частност неговият президент Сабина Дукова и едната от дамите - Галина Митева. Те осигурили за Георги елегантен костюм от фирма "Златев", съобразен с всички модни тенденции в момента. Тоалетът за изпращането в училище пък е факт, благодарение на Галя Петрова. Съучениците на момчето събрали пари за заплащането на куверта в ресторанта, както и за закупуването на албума със снимки на класа. 
С много вълнение 12-окласниците споделиха пред НДТ, че решили да помогнат на своя съученик, защото той няма финансови възможности да се подготви за бала и да бъде заедно с тях в тези незабравими моменти. Изключително развълнуван и благодарен за протегнатата ръка в този много важен момент, Георги пожела здраве - на своите съученици, на класната им ръководителка и другите преподаватели, както и на дамите от "Майчина грижа". Той още не е решил с какво ще се занимава след завършването си, но силно се надява да има късмет и попътен вятър в живота. В знак на благодарност за благородния жест и стореното добро Георги подари три картини на дамски клуб "Майчина грижа", които е изработил с помощта на своите съученици, както и на преподавателите си по изобразително изкуство Светослав Илиев и Георги Атанасов.
А симпатичните момичета и момчета от 12 "б" клас на СОУ "Дора Габе" - специалност "Компютърна графика", отсега се заричат да бъдат също толкова задружни и занапред и задължително да си правят срещи на класа всяка година. С известна тъга, но и с много гордост, тяхната класна ръководителка Стоянка Гроицова сподели, че още си ги спомня в началото - малки, объркани, с питащи очи. "Опитахме се да ги научим да бъдат по-отговорни, по-мислещи и най-важното по-добри... Хубави, млади и жизнени, те са на прага на зрелостта и в този ден остава да им кажа: "На добър час, скъпи мои ученици! Бъдете здрави, защото всичко останало е поправимо! Успех на изпитите!" - добави още Ст. Гроицова.
 


Сходни връзки

ВЯРВАЙ В ДОБРОТО И ТО ЩЕ ТЕ СПОХОДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди