изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:06 EEST
Прокуратурата: Регистрацията на Юруковото СДС е незаконна    
Ред и сигурност
Върховната административна прокуратура (ВАП) смята, че решението на ЦИКЕП за регистрацията на СДС за участие в евроизборите с лидер Пламен Юруков е незаконосъобразно.


Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе окончателно за това дали решението на комисията остава в сила или не тази вечер в 18.00 часа, предаде БТА.
Според прокурора, участвал в делото днес, решението на ЦИКЕП е необосновано. ВАС заседава по жалба на Мартин Димитров и зам.-председателя на СДС Любов Панайотова, както и по жалба на Синята коалиция, в която влиза и ДСБ. Всички те обжалват решението на ЦИКЕП, с което за евроизборите е регистрирана партия СДС с лидер Пламен Юруков.
ЦИКЕП, с оглед спора с ръководството на СДС, е трябвало да събере още доказателства, че не съществува двусмислие при регистрирането, смятат от прокуратурата. Повод за това е, че жалбите, които са подадени днес пред Върховния съд, са и от Любов Панайотова, и от Пламен Юруков.
От ЦИКЕП обясниха след края на заседанието на съда, че когато са подадени документите на СДС за регистриране, не е имало никакви пропуски, с изключение на това, че в началото подписите, които са били представени, са били недостатъчно, но впоследствие са били допълнени.
Регистрацията на СДС пред ЦИКЕП е била направена с актуално състояние на партията към 29 април 2009 г., издадена от Софийския градски съд, уточниха още Мария Мусорлиева и Пламен Еленски от комисията.
Адвокатът на Мартин Димитров - Димо Гяуров, смята, че съдът ще отмени решението на ЦИКЕП за регистрирането на СДС с лидер Пламен Юруков. dir.bg
 


Сходни връзки

Прокуратурата: Регистрацията на Юруковото СДС е незаконна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди