изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:52 EET
Кънчо Филипов, ЛИДЕР: Вдигането на бариерата беше опит на БСП и ДПС да ограничат малките партии    
ПолитикаСофия. Едно от основните правила в парламентарната демокрация е - да не се променят политическите правила в последния момент и според конюнктурните интереси на управляващото мнозинство. Това се казва в позиция на Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР, по повод решението на Конституционния съд да отмени текста за 8 % изборна бариера за коалициите.

Вдигането на бариерата за влизане в парламента беше категоричен опит на БСП и ДПС да ограничат достъпа до Народното събрание на малки партии и да им попоречат да се коалират.
Истинската цел беше да си осигурят безпрепятствено влизане в следващия парламент и така да получат нова възможност „служебно” да вземат властта и да върнат двуполюсния модел на управление.
Решението на КС за отмяна на 8-процентовата бариера е единственото конституционосъобразно решение, което не нарушава правата на българските граждани да участват в изборите и да излъчват свои представители в националния парламент.
Правилата не се променят в последния момент, защото се отнема правото на партиите, които не са на власт, да се организират и да участват в кампанията равностойно, за да може избирателите да преценят кой да влезе в парламента, а не две партии, които държат в момента бюджета и мнозинството в изпълнителната и законодателна власт, да определят състава на Народното събрание.
Решението на КС дава надежда, че в България все още действа българската Конституция, че все още има независима съдебна власт и българските граждани могат да търсят правата си по законно установения ред.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Кънчо Филипов, ЛИДЕР: Вдигането на бариерата беше опит на БСП и ДПС да ограничат малките партии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди