изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:58 EEST
Отказаха достъп на депутати до информация за правени телефонни разпечатки и делото "Лиана"    
НовиниСофия. МВР и ДАНС са отказали достъп на депутати до информация за правени телефонни разпечатки и делото „Лиана”, това каза пред журналисти в кулоарите на парламента Атанас Атанасов от ДСБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”.


Атанасов, Иван Гороломов от БСП и ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, са посетили днес МВР и ДАНС. Решението за това посещение бе взето на заседание на комисията преди ваканцията. Една парламентарна комисия беше поставена на колене и от вътрешния министър Миков, и от председателя на ДАНС Петко Сертов, като ни беше отказана информация и по двата въпроса и в двете институции”, каза Атанасов. Според него - аргументите, с които Миков е отказал исканата информация, са, че не е необходимо депутатите да получават такава информация.
„По отношение на разпечатките той каза, че е готов да докладва, но не иска пред този състав. Бил готов да докладва пред комисията, която има заседание утре”, каза още Атанасов, но допълни, че утрешното заседание е отменено от председателя на комисията. В ДАНС е отказан достъп до информация за предприетите конкретни оперативни действия по отношение на разработката „Лиана”, които действия са били изпълнени от страна на НСС и бившата служба ГДБОП. Според Атанасов тези оперативни действия тогава са били водени от сегашния з м.-председател на ДАНС Николай Методиев. Атанасов каза още, че най-вероятно, заемането на този пост от Методиев е дължи от подкрепа от страна на ДПС, а самото дело „Лиана” касае финансирането на партията.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Отказаха достъп на депутати до информация за правени телефонни разпечатки и делото "Лиана" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди