изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:10 EEST
БАБИ СЕ СНИМАТ ГОЛИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ    
Любопитно

Любопитни новини



АРЕСТУВАХА БРЕГОВИЧ, СВИРИЛ БЕЗ ВИЗА В РУСИЯ

 

Горан Брегович е бил задържан за няколко часа в полицейско управление в Москва. Оказало се, че той и групата „Биело дугме” нямат работни визи за Русия. Грешката била на мениджъра на Брегович – Мария, която ги снабдила само с туристически визи. Когато те обяснили целта на посещението си още на митницата, руските власти били принудени да ги задържат и да ги отведат в полицейското управление. Брегович трябвало да изчака няколко часа, преди от руското посолство в Белград да изпратят в Москва работни визи. Музикантът бил бесен и веднага уволнил мениджърката си.

Брегович е на турне из Русия с култовата рок група от 80-те „Биело дугме”. През есента те свириха и на концерт в Кюстендил, но без участието на Горан, който се раздели с тях през 1989 г. След разпадането на групата той създаде своя „Оркестър за сватби и погребения”. От година обаче „Биело дугме” отново са заедно и Горан Брегович се присъедини към тях за общи концерти. dnes.bg

 

БАБИ СЕ СНИМАТ ГОЛИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

 

Група от британски дами се снима гола за благотворителност. Жените от графство Йоркшир повтарят опита си от преди 10 години, когато предизвикаха сензация като направиха календар с актови пози, за да спечелят пари за изследвания на рака. Календарът за следващата година вече е готов и може да бъде купен по интернет на адрес www.leukaemiashop.com.

От първоначалния екип този път пред камерата се изправят само половината. Най-младата е на 57 години, а най-старата - на 75. Вместо смокинови листа моделите ще се покриват с цветя и плодове. Идеята за създаването на такъв календар възникнала още през 1999 г. Съпругът на едната от „моделките" Анджела Бейкър се разболял от левкемия. Първоначално жените искали да купят дивани за чакалнята на болницата, в която бил настанен. Календарът обаче пожънал невероятен успех и то не само на британските острови, а и в чужбина. Продадени са повече от 200 хиляди броя, а до днес печалбата от него е в размер на 2 225 859 евро, които са дарени за изследване на левкемията. Жените се надяват, че новото издание ще донесе на благотворителната кауза поне такава сума.

Инициативата на дамите от графство Йоркшир през 2003 година е документирана и с филма "Календарни момичета" (Calendar girls). В него играe и носителката на Оскар Хелън Мирън.

Мъжът на Анджела Бейкър - Джон, по-късно умира от болестта. Вдовицата му обаче е категорична, че той се усмихва, когато вижда какво са постигнали. /news.bg

 

 

КЕЙТ И ЛЕОНАРДО ДАРИХА 30 000 ДОЛАРА НА ПОСЛЕДНАТА ОЦЕЛЯЛА ОТ "ТИТАНИК"

 

Холивудските звезди Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо са направили дарение от 30 000 долара в подкрепа на последната оцеляла пътничка на обречения кораб "Титаник", съобщи Контактмюзик, позовавайки се на "Аксес Холивуд". Уинслет и Ди Каприо, които се снимаха в касовия филм "Титаник", и режисьорът на лентата Джеймс Камерън, са предоставили средствата, за да осигурят издръжката на 98-годишната Милвина Дийн в дом за възрастни хора.

Дийн е била 9-месечно бебе, когато през 1912 г. на път за Ню Йорк "Титаник" се удря в айсберг и потъва. Възрастната жена е единственият все още жив оцелял пътник на кораба. Фотографът Дон Мълан е отправил призив в неделния брой на в. "Айриш Индипендънт" да бъдат сърбани пари за Милвина Дийн и се свързал с Уинслет, Ди Каприо и Камерън, за да привлече вниманието към съдбата й. Мълан освен това е направил изложба, за да събере пари за 98-годишната жена. Фотографът е потърсил съдействието и на певицата Селин Дион, която спечели "Оскар" за песента "My Heart Will Go On към филма "Титаник" и все още очаква обаждане от нейна страна. yellow.bg

 

СТРОИТЕЛ ОТ КЪРДЖАЛИ СПЕЧЕЛИ 100 000 ЛВ ОТ ЕВРОШАНС

 

Строител от Кърджали позна рекордния коефициент 500 000 и срещу залог от 0.20 лв. за 12 поредни тегления спечели 100 000 лв. от играта Еврошанс, съобщи агенция "Блиц".

Р.Ф. играе редовно и разказва как още първия път, когато пуснал фиш с 6 числа, познал всички до едно. Късметлията е опитал различни начини на залагане. Пробвал да пуска числата си само за едно теглене с по-голям залог, но с времето за себе си се убедил, че най-печелившият вариант е да играе за повече тегления.

В деня, когато спечелил 100-те хил. лв. Р. Ф. бил доста отчаян „защото в момента работа за нас строителите все няма”, споделя той. Решил да опита късмета си с последните пари, с които разполагал и заложил на 11 числа. Пуснал талона си за 12 тегления и се прибрал вкъщи. Два часа по-късно проверил числата си по Шанс ТВ и не могъл да повярва на очите си...

„Няколко пъти броих и проверявах и накрая реших да се върна в пункта”. Още с влизането си подава талона за проверка. Първоначалното стъписване на всички в пункта е разбираемо, но след това настъпва еуфорията.

Днес, дни след печалбата няма човек в Кърджали, който да не знае за късмета на съгражданина си.

Букмейкърите в пункта от търговски комплекс „Зорница” разказват как още на другия ден започнали да идват хора, които до момента не били играли и питали за числата на късметлията.

 


Сходни връзки

БАБИ СЕ СНИМАТ ГОЛИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди