изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:29 EEST
РЪКОВОДСТВОТО НА РИК ЗА НС СЪЩОТО КАТО ЗА ЕВРОВОТА    
ПолитикаВчера областният управител д-р Ердинч Хаджиев проведе консултации с областните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и такива, които имат членове в Европейския парламент, като консултацията бе във връзка със задължението му за съставяне на Районна избирателна комисия /РИК/, съгласно изискванията на Закона за избиране на народни представители.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация. Оттам допълват, че на срещата са присъствали упълномощени представители на Коалиция за България - Божидар Димитров и Недко Марчев, ПП ДПС - Денис Номан, ПП НДСВ - д-р Георги Желев,  СДС-  Румен Чамурлийски, ДСБ - Георги Чунчуков, ПП "Атака" - Валентин Николов, Движение "Напред" - Стилиян Стоянов, ГЕРБ -  Румен Иванов, и от ПП "Ред,  законност и справедливост" -  Силвиян Жеков и Герман Германов.
При откриването на консултациите губернаторът припомни, че съгласно изискванията на закона и указанията на ЦИК, РИК трябва да се състои от 25 души и да бъде  запазено квотното съотношение между партиите и коалициите, така както е в ЦИК, а именно:  Коалиция за България-9; ПП ДПС-5; НДСВ-4; ОДС-1; "Ред, законност и справедливост"-1, Атака-2; ДСБ-1; Напред-1; ГЕРБ-1.
След кратки изказвания е постигнато принципно съгласие за запазване на разпределението на ръководните длъжности, както и на лицата, които ги заемат в РИК за Европарламент, информират от пресслужбата. Така и на вота за местен парламент председател на РИК е Мая Димитрова от Коалиция за България, зам.-председател - Георги Желев - НДСВ и секретар Сениха Рюстем - ДПС.
В изпълнение на Решението на ЦИК, квотата на ОДС е намалена с един представител и според предложението на ОДС член на комисията остава Живко Жеков. От "Ред, законност и справедливост" излъчиха за член на РИК - адвокатът Юрий Митев. Един от членовете си промени и Коалиция за България - на мястото на Красимир Павлов - служител на НАП е предложен Димитър Иванов.
Областният управител благодари за конструктивната работа на всички и изрази убеденост, че ще бъде осигурен нормален работен и спокоен изборен процес.
 


Сходни връзки

РЪКОВОДСТВОТО НА РИК ЗА НС СЪЩОТО КАТО ЗА ЕВРОВОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди