изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:46 EEST
Раздават фенери на туристите в Слънчев бряг    
Туризъм
Специални фенери, внос от Китай, ще бъдат раздадени на туристите и гостите на най- големия курортен комплекс на Южното Черноморие - Слънчев бряг.


Това каза днес Веселин Налбантов, член на УС на Съюза на собствениците в курорта, предаде DnesPlus. Причината е все още липсващото осветление по улиците.
"На здрачаване може да забележите гостите да си светят със запалки, защото курортът е потънал в мрак. Някои от фенерите са със слънчеви батерии. Така ще украсим и алеите“, каза още Налбантов.
От януари досега сметката за ток в комплекса надвишава 1,6 млн. лева. От община Несебър отказват да го платят, тъй като инфраструктурата не е в ръцете на общината.
Малина Стратиева - изпълнителен директор на Слънчев бряг АД, каза, че в приватизационните договори на хотелиерите в курорта има клауза, с която те се задължават да внасят пари за такса за поддръжка на инфраструктурата. За сезон 2009 собствениците отказаха да платят, тъй като отчисляват към общината курортна такса, която по закон се използва точно за това.
"Държавата трябва да си оправи грешката. Не желаем да бъдем репресирани от чиновническото скодоумие и недомислие", каза в заключение Налбантов. Той и Малина Страитева ще присъстват днес на важна среща в Министерството на икономиката и енергетиката с надеждата, че проблемът с тока в Слънчев бряг ще бъде скоро разрешен.  dir.bg
 


Сходни връзки

Раздават фенери на туристите в Слънчев бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди