изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:15 EET
Свалете излишните килограми с хляб    
ЗдравеХлябът, който по традиция се смята за враг на диетите, всъщност е един от най-ефективните продукти при намаляване на теглото, твърдят учени от Израел под ръководството на Олгаа Рез-Кеснер, съобщи АМИ-ТАСС.

Те са създали дори специална програма за намаляване на теглото на основата на хлебна диета, която вече се счита за един от най-големите пробиви в диетологията от десетилетия, защото тя регулира нивото на серотонина, регулиращ чувството на глад и насищане.

Ако човек яде през няколко часа сложни въглехидрати, каквито се съдържат в хляба, заедно с малки количества обезмаслено сирене и плодове, нивото на серотонин в организма остава постоянно високо и човек не изпитва усещане за глад, твърдят израелските специалисти.

Според думите им, жените могат спокойно да употребяват до 12 филийки хляб дневно, а мъжете - до 16 и по този начин да решат проблемите, заради които организмът натрупва мазнини и придобива биологичен баланс, затрудняващ изгарянето на излишните килограми.

Олга Раз-Кеснер смята също, че този тип хранене е подходящ и за диабетици, които не са на инсулинова терапия, защото "премахва влечението към сладкото, понижава холестерола и артериалното кръвно налягане и нивото на кръвната захар. Така се облекчават също главоболието, мигрената, безсънието и резките промени в настроението без да се изискват някакви специални кулинарни навици".

Според статистиката, при повечето диети само 5% от хората успяват да задържат новото си тегло след 2 години, докато при новата диета този процент достига 15.

Самата диета се състои от два етапа.

През първите две седмици човек трябва да яде най-много през 2-3 часа най-вече хляб и неограничено количество плодове и зеленчуци (без картофи и царевица).

През втория етап, след бързото намаляване на теглото, основна цел е то да бъде задържано в същите граници. За тази цел диетолозите допускат известно разширяване на допустимите храни - вместо хляб може да се ядат макарони и ориз, както и риба, зехтин, супи, пилешко месо и яйца три пъти в седмицата, плодове в умерено, а зеленчуци в неограничени количества.

През целия период трябва да се пие много вода и да се правят физически упражнения.

  / actualno.com

Зодия Телец – здравен хороскоп 2009

Най-странните диети

Маги Вълчанова: Отслабнах със секс и ябълки

Боровинки срещу наднормено тегло

"Колкото повече ядеш, толкова повече тегло губиш" е мотото на тази диета

Бронирани гърди. С 3 чаши чай

Китайците нямат дума калории в речника си

Секси храни? Да, наистина има такива

Списъкът на дълголетието

Ивана слабее с диета на проф. Христо Мермерски

Почувствай тялото (си)

За 20 дни - 12 килограма с нова ”диета чудо”

Диетата с по-малко консумация на месо предотвратява инсулт и инфаркт

Как най-дебелият мъж в света свали 230 кг

Диета за секс

Пийте зелен чай. Пази от рак на простатата

Правила за поддържане на плосък корем

 


Сходни връзки

Свалете излишните килограми с хляб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди