изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:27 EEST
Масларова взима 400 000 лв. от ВИП брадър    
НовиниМинистерството на труда и социалната политика ще се разпорежда с голяма част от събраните средства във “ВИП брадър”, съобщава “168 часа”. Министър Емилия Масларова и нейните подопечни ще приберат около 410 хил. лева.

Общата сума от 1 635 315, която събраха звездите на шоуто, се разпределя по равно между всички осем благотворителни каузи. Средствата ще се превеждат по сметките на организациите – патрони на всяка акция. Министерството на труда е партньор на две от каузите. Това означава, че социалното ведомство взема 1/4 от сумата.

Министерството на здравеопазването също ще получи пари от шоуто на Нова телевизия, тъй като е подпомогнало инициативата за превенция на заболеваемостта от хепатит. Останалите средства, спечелени от звездите, на шоуто отиват в ръцете на фондации и неправителствени организации. Те не скриват притеснението си, че държавата в лицето на Министерството на труда и социалната политика няма да изпълни задълженията си по проектите. Още по-недоволни са от факта, че на практика “ВИП брадър 3” ще финансира социални каузи, за които властимащите не отделят достатъчно средства.

Продуцентите на предаването също не са убедени, че 400 хил. лева, които отиват в социалното ведомство, ще бъдат изхарчени по предназначение.
“За съжаление не можем да задължим министерството да направи отчет на парите. Всички останали фондации ще го направят. Надяваме се на лоялност от страна на ведомството на Емилия Масларова. Не искаме дори да си помисляме, че парите могат да не бъдат изразходвани по предназначение. Това ще е пълен провал за цялото правителство”, коментира деликатната ситуация човек с висок пост в продуцентската компания “Олд скул”, която направи “ВИП брадър”.

Продуцентите от “ВИП брадър” са категорични, че общата сума от 1 635 315 е “чиста”, от нея са приспаднати 20 стотинки, които отиват за ДДС, 50 стотинки прибира съответният мобилен оператор или БТК. Това означава, че от всеки sms само 50 ст. са отивали по предназначение.

Събраната сума може рязко да намалее, ако някой от по-големите дарители “случайно” забрави да преведе парите, които предварително е обещал, притеснени са от екипа, реализирал риалити шоуто.
“Трябва да вярваме, че всеки, който е обещал нещо, ще го изпълни. Засега почти всичко обещано е преведено по съответния ред”, обясниха продуцентите.

Все още липсват парите от депутатските заплати. В началото на шоуто парламентаристите казаха, че ще дарят една трета от заплатите си на “ВИП брадър”. Общата сума трябваше да е минимум 50 хил. лева. Реално събраните пари са 15 хил. лева.

От Нова телевизия гарантират пълна прозрачност при изразходването на средствата. От общите 1 635 315 лева, 2% трябва да отидат в продуцентите на шоуто и телевизията. И двете страни се отказват от своята част от печалбата. От социалното министерство твърдят, че всички пари ще бъдат изразходвани по предназначение. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Масларова взима 400 000 лв. от ВИП брадър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди