изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:40 EEST
"ГЕОПАН" ПРЕДСТАВЯ БАЛЧИК    
НовиниИнститутът за изкуствознание и Международен търговски и културен център "ГЕОПАН" представиха в Българската телеграфна агенция тематичния брой на списание "Проблеми на изкуството" "Балчик през ХХвек и преди това", информират от община Балчик.

Броят на списанието е посветен на многопластовото културно наследство на морския град. Той е естествено продължение на съвместните усилия на учени от Института по изкуствознание, "ГЕОПАН" и Община Балчик за диалог на научно и практическо равнище върху културното наследство от този регион на страната.  В пресконференцията взеха участие - Маруся Любчева - евродепутат; ст.н.с. д.изк. Александър Янакиев - директор на Института по изкуствознание при БАН; Стефан Пейков - президент на Международен културен и търговски център "ГЕОПАН", както и авторите на изданието: проф. д.и. Чавдар Попов, ст.н.с. д-р Милена Георгиева, ст.н.с. д-р Виолета Василчина и др.
На пресконференцията е прочетен благодарствен адрес от името на  кмета на община Балчик Николай Ангелов до авторския колектив и всички, допринесли изданието да стигне до своите читатели. На срещата присъстваха журналисти, културни аташета към чужди посолства в България, учени и специалисти в областта на науката и изкуството.
 


Сходни връзки

"ГЕОПАН" ПРЕДСТАВЯ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди