изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:38 EEST
ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВИЯ КОНКУРС ЗА КНИГОИЗДАВАНЕ    
НовиниОбщина Добрич ще финансира шест проекта на автори в сферата на книгоиздаването, съобщиха вчера от кметството.

 Проектите са одобрени от Експертна комисия, назначена със заповед на кмета Детелина Николова по Правилата на общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.
Предстои с общински средства да бъдат издадени: сборник "Песни на горда болка" на Атанаска Митева, Повестта "Жетварят на Йордан Йовков", предложена от Кремена Митева, "Майстори на добруджанската народна музика" на Атанас Пеев, "Добруджанското деспотство" на проф. д.и.н. Георги Атанасов, документалния  сборник "Добруджа и българското православие 1872-1879" на Тодор Билчев. Решено е още да бъде финансирано и допълнително издание на книгата на Георги Топалов "Изчезнали селища от Добричка област през XIX - XX".
Всички  проекти получават средства по правилата на Община Добрич за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, приети с решение на общински съвет през месец ноември 2008 година. Общата сума, която ще бъде отпусната е над 8 хиляди лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за първи път тази година. През следващите години община Добрич ще продължи да подпомага проекти и инициативи в областта на книгоиздаването и книгоразпространението на конкурсен принцип. Ще бъдат финансирани добрички автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич и Добруджа.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВИЯ КОНКУРС ЗА КНИГОИЗДАВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди