изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:59 EEST
КМЕТСТВОТО НАПОМНЯ СРОКОВЕТЕ, ЗА ДА СМЕ ИЗРЯДНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА ЕП    
НовиниИзбирателните списъци за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 7 юни, вече са обявени в законовия срок 27 април, информират от кметството в Добрич.

Оттам добавят, че информация с местата за обявяването им е поставена на външното информационно табло на кметството, както и в сайта на Общината, в нарочно създадената рубрика "Избори за Европейски парламент 2009" ("Актуална тема").
От общината припомнят, че заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък се подават най-късно до 30 май 2009 г. Кметът разглежда заявлението в двудневен срок и се произнася по него с мотивирано решение, което се обявява незабавно на публично място. Заявление за дописване в избирателния списък може да се подаде до 5 юни 2009 г. - от граждани, които имат право да гласуват в съответната секция, но са пропуснати. До 5 юни се подава и заявление и декларация за вписване в избирателния списък. Това трябва да направят избиратели, чиито имена са заличени от избирателния списък поради настоящ адрес към датата на съставяне на списъка в държава, която не е членка на Европейския съюз.
Искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес се подава най-късно до 23 май 2009 г. Заявлението се подава в общинската администрация по настоящ адрес от избирател, чийто постоянен адрес е в друго населено място.
От кметството напомнят, че избирател с постоянен адрес в град Добрич, който предварително - в срок до 23 май 2009 г., заяви писмено, че няма да гласува в секцията по постоянния си адрес, може да получи удостоверение за гласуване на друго място. Заявленията гражданите могат да получат, попълнят и подадат в Община град Добрич, Дирекция ГРОН, ул. "Л.Каравелов" 6.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО НАПОМНЯ СРОКОВЕТЕ, ЗА ДА СМЕ ИЗРЯДНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА ЕП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди