изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:24 EEST
Правителствена болница описа травмата на Борисов    
Новини
Няма необходимост от спешна оперативна намеса при кмета на София Бойко Борисов, съобщи доц. д-р Любомир Спасов, директор на Университетска болница „Лозенец.


Болницата е упълномощена да даде информация за здравословното състояние на Борисов, поради засиления обществен интерес, уточни д-р Спасов, цитиран от Фокус.
"След претърпяна контузия Бойко Борисов е приет за диагностика и лечение в Университетска болница „Лозенец” на 14 май 2009 г. в 18.05 ч. Според направените медицински изследвания и обстоен лекарски преглед, е установено, че има оток в областта на дeсния глезен от външната страна на ставата, около малкия пищял и надолу към стъпалото. Борисов има малка остеохондрална фрактура на покрива на талуса (скочната кост) и частично разкъсване на предната тало-фибуларна връзка.
Към момента се налага единствено обездвижване на десния крак в областта на глезена и няма необходимост от спешна оперативна намеса. В случай на разместване на костна частица в областта на травмата, ще бъде предприета оперативна интервенция", се казва в съобщението.
Лечението продължава в домашни условия. Издаден е болничен лист за 30 дни.
По молба на Бойко Борисов и със съгласието на лекуващия екип операцията за отстраняване на костната частица в областта на глезенната контузия може да се извърши след три или повече месеца. Направената образна диагностика е изпратена на водещ европейски специалист за второ мнение, сочи официалното изявление на болницата.
Вчера стана ясно, че Бойко Борисов е пострадал при футболна среща в шампионската лига на "В" група между отборите на "Витоша" и "Бистрица", в който той играе. Това се разбра по време на конференция с участието на бившия президент на Франция Валери Жискар Д`Естен. В тази връзка той заяви: „Дойдох да се срещна с Борисов, но следобед той не присъства. Трябва да си зададем въпроса дали това, че спортният му следобед не е протекъл добре, е по-важно, от това резултатите на изборите да са лоши. Няма ли да е по-добре да пренебрегне спортния инцидент, за сметка на резултатите на изборите?”  dir.bg
 


Сходни връзки

Правителствена болница описа травмата на Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди