изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:06 EEST
ДОБРИЧКАТА ПЕВЧЕСКА ШКОЛА Е ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ В БЪЛГАРИЯ    
КултураТова сподели Маргарита Хранова - едно от големите имена на българската естрада. Тя е председател на журито на 21-ия европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев", който се провежда от 13 до 15 май в Добрич.


- Г-жо Хранова, какви са впечатленията Ви от участниците в тазгодишното издание на конкурса "Сарандев"?
- Има добри деца, талантливи. Но като цяло всички са почти на едно ниво, изравнени. Трудно е да се определи кой е най-добрият изпълнител. Предполагам, че що се отнася до получените точки ще има малка разлика помежду им. Но наистина са много ентусиазирани децата, пеят с желание.
На "Сарандев" организацията е прекрасна, както винаги. И винаги с огромно удоволствие идвам, когато ме поканят. Естествено, организаторите на всеки фестивал се стараят да направят едно наистина добро събитие. Но Добрич е град, който открай време има традиции в това отношение. Тук със "Сарандев" са поставени основите за този вид конкурси.
- Какво е впечатлението Ви от добричката певческа школа?
- Добричката школа е една от най-добрите. Преди време оттук излязоха изпълнители, които станаха много популярни, като Миро, например. Радостина Колева също, Александър Байчев от "Групата". Имате много таланти. Вашата школа се слави като една от най-добрите в България.
- Защо, според Вас, се получава така, че повечето от младите таланти, които печелят големите награди на различни конкурси и фестивали у нас и в чужбина, в крайна сметка не успяват да пробият в музикалния бизнес?
- По отношение на шоубизнеса в България е доста трудно, пазарът е свит. За да направи един изпълнител албум, трябва или да си бръкне в джоба или да има продуцент. Истината е, че нашите таланти, едва ли не, се затриват и това е жалко.
- Как приемате факта, че при участието си в различни конкурси много от младите певци изпълняват Ваши песни?
- Разбира се, приятно ми е, че се спират на мои песни. Аз следя как интерпретират, как правят фразите и т.н., но не ги сравнявам с моето изпълнение.
Държа да отбележа обаче, че най-важното е емоцията да стигне до публиката.  Когато пее, изпълнителят трябва да се превъплати дори в ролята си на актьор. Да преживее песента. Като че ли младите певци сега не ги учат на това. Нека те не мислят точно и конкретно да даден тон, а да вложат настроение и емоция.
- Какво е мнението Ви за изпълнителите, които участват в "Мюзик Айдъл"?
- Следя ги внимателно. Добри са децата. Естествено, те са певци, които още не са узрели и тепърва има да се развиват. Много от тях аз познавам отпреди. Смятам, че публиката правилно оценява. Аз лично обаче не мога да кажа, че имам фаворит сред тях. Трудно може да се определи кой е най-добрият. Един има хубава техника на изпълнение, но няма достатъчно хъс и излъчване. При друг е обратното.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

В интервюто са използвани и въпроси на ТВ "Добруджа"

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКАТА ПЕВЧЕСКА ШКОЛА Е ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди