изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:22 EEST
МВР разби ”черно тото” във футбола    
Ред и сигурност
Близо 150 полицаи и петима прокурори проведоха операция в цялата страна срещу букмейкъри на “черно тото” и незаконни залагания в Интернет. Операцията се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Сигналът за групата, занимаваща се с "черно тото", е от ноември 2008 г. Букмейкърите са набирали огромни суми за залагания от българи, занимавали се с рекет и събиране на дългове от нередовни платци, а средствата се инвестирали в друга престъпна дейност. Членовете й отнемали насилствено движимо и недвижимо имущество от длъжници. Организаторите на незаконните залагания, освен натрупаните печалби от незаконната дейност, са получавали проценти и от чуждестранните букмейкърски къщи по програми за партньорство, като средствата не са декларирани.
Антимафиотите установили над 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, съпричастни към престъпната дейност, сред които има и хора, близки до футболни клубове. В периода на разследването е установено, че оборотът с който е оперирала групата, надхвърля 5 млн. лв. Материалите от интернет-разследването са докладвани на Софийска градска прокуратура и е образувано досъдебно производство.
Днес са извършени обиски и претърсвания на 28 адреса в София и страната. Иззети са 326 110 лв., 15 800 евро, 20 100 долара, 20 компютърни конфигурации, 5 флаш памети, 37 мобилни телефона, лек автомобил “Мерцедес”, както и много нотариални актове, банкови и фирмени договори, записи на заповед, пластини за магнитни карти и четец, злато и бижута, тефтери с коефициенти за залагания; договори за заем, лизинг, кредит, две дози кокаин; над 100 стека цигари без бандерол и други.
Разследването на дейността на организираната престъпна група продължава, уточниха от МВР. dir.bg
 


Сходни връзки

МВР разби ”черно тото” във футбола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди