изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:10 EEST
Доган: Пак се готви смяна на имената    
Политика
Готви се нова смяна на имената, както преди 25 г., но с модерни средства, обяви пред симпатизантите на ДПС лидерът на движението Ахмед Доган. Той бе на събора в памет на жертвите от Възродителния процес в местността Демир баба теке край Исперих, където стартира и кампанията на ДПС за евровота, съобщи в. "Труд".


“На политици, които само се правят на такива, ще кажа: “Дори не си го помисляйте”, заяви Сокола. И добави на турски: “Кимин гьотю салам сам са денесин бакалъм не олдьор!”, което приблизително значи: “На когото му е як задникът, нека да опита”, цитира го изданието.
От ДПС не се наеха да тълкуват кого визира лидерът им, но помежду си обсъждаха, че става дума за Бойко Борисов. През октомври м.г. той заяви, че методите, а не целите на Възродителния процес са объркани.
"Искаме европейско пространство за реализация. Ако преди две години трябваше да влезем с гръм и трясък в Европа, сега ще се организираме, ще се подготвим и даваме знак, като изпращаме възможно най-достойните хора в Европейския парламент, които могат да представляват ДПС", заяви още Доган, цитиран от БТА, по повод на евроизборите.
"Това ще означава, че България е влязла дълбоко в нашите души и ДПС е нашият инструмент, нашият знак да потвърдим за себе си и за утрешния ден", каза още лидерът на ДПС.
Той обяви, че по-всяка вероятност ще води листата на партията в Благоевград, а в Кърджали ще е мажоритарен кандидат за депутат, предаде Дарик радио. Единствен неговият заместник Касим Дал ще е три пъти кандидат за депутат - като водач на листа и като мажоритарен в Търговище и като водач в Шумен, където втори ще е Христо Бисеров, а мажоритарен - доц. Георги Колев. Екоминистърът Джевдет Чакъров ще води две листи - в Бургас и в Пловдив, Рамадан Аталай води листата в Разград, а в Пазарджик е мажоритарен, Камен Костадинов е водач във Велико Търново и в Силистра, Йордан Цонев води листата във Варна, а е мажоритарен в Бургас.
Първи в листата в Кърджали е Лютви Местан, в Пазарджик - Делян Пеевски, в Плевен - Мидхат Метин, в Русе - Емел Етем, в Хасково - Юнал Лютфи.
Кандидатите получиха амулети, в които са вплетени пръст от чернозема, жито от плодородието на Добруджа, жълъд - символ на Лудогорието, камък от историята ни от Свещените тракийски гробници, вода от животворния извор на Демир баба теке, паричка за късмет и синьо камъче против уроки, с пожеланието да помнят Кубратовата мъдрост за силата на единението.
„На предишните парламентарни избори много точно преценихме колко депутати ще имаме. Умножихме 17 по две и се получи 34. Сега номерът, с който ще гласувате, е "4" , отзад слагаш нула и става 40. Ако можем да извоюваме 40 депутати за следващите парламентарни избори, ще бъдем достойна парламентарна сила, която ще защитава всички вас", каза Доган по повод предстоящия през юли вот за Народно събрание.

dir.bg
 


Сходни връзки

Доган: Пак се готви смяна на имената | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди