изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:41 EET
Синята коалиция: Оставаме верни на антикомунизма    
ПолитикаСъс скандирания "Време е!, Идваме!" привърженици и симпатизанти на Синята коалиция откриха предизборната кампания за Европейския парламент. В зала 1 на НДК началото бе поставено с изпълнението на Графа и група "Акага" - "Ако има рай", съобщи БТА.

"Тази кампания ние ще водим срещу българската мафия, "бандата престъпници", които управляват България, защото само "банда престъпници" могат да превърнат свои политически опоненти във врагове, да приложат недопустими за европейската демокрация средства, за да разчистят пътя си към властта", заяви председателят на ДСБ Иван Костов.
Той посочи, че Синята коалиция няма да отвърне със същото. Според него управляващите се страхуват не от ГЕРБ - по много причини, не от "Атака" и РЗС, а от тези демократи, които "останаха верни на своя антикомунизъм".
"Ние удържахме морална победа, още преди да е започнал мачът", заяви и лидерът на СДС Мартин Димитров. По думите му управляващите са се опитали да ги спрат, но са ги направили още по-силни и още по-мотивирани.
"Страхът от нас предизвика БСП и ДПС да започнат война срещу СДС и Синята коалиция", каза още Димитров и изтъкна, че "политическата мафия" ще бъде все по-агресивна.
"СДС не е партия за втора употреба, не е разменна монета в игрите на Ахмед Доган, не е група от фалшификатори или политически търгаши, всичко това е затворена страница", заяви синият лидер.
По-рано днес Синята коалиция представи политическата си програма пред журналисти. Програмата има пет ясни и достижими цели, отговарящи на най-тежките проблеми, които ще наследим от управлението на тройната коалиция, каза Костов.
Приоритетите са извеждането на България от икономическата криза, възстановяването на доверието на европейските партньори към България, ликвидиране на политическата корупция, гарантиране на енергийната сигурност и осигуряване на модерно образование и качествено здравеопазване. Синята коалиция предлага да се направи актуализация на бюджета, да се намалят данъците, осигуровките и бюрокрацията, като основни задачи за извеждането на страната от икономическата криза.
Ще търсим национално съгласие за промяна на Конституцията в частта й за съдебната система, за да се преборим с проблемите в тази област, допълни лидерът на ДСБ.
Сред предложенията на сините е главният прокурор да се избира от парламента. Според Костов следващото управление трябва да направи сериозни институционални промени в парламента - комисиите за борба с корупцията, за контрол над еврофондовете и за контрол на ДАНС трябва да бъдат ръководени от представители на опозицията.
По темите, свързани с общата европейска политика, Костов засегна политиката по отношение на Турция. Тя може да бъде приета в ЕС, само ако изпълни всички изисквания от Копенхаген, престане да се намесва във вътрешните работи на съседните си държави и да покаже готовност за решаване на финансовите задължения към българската държава, посочи Костов.
 


Сходни връзки

Синята коалиция: Оставаме верни на антикомунизма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди